'PSV maakt zich klaar; Gakpo gaat transferrecord verpulveren'

Bij PSV heeft iedereen alvast rekening gehouden met een vertrek van sterspeler Cody Gakpo deze zomer. De aanvoerder van de Eindhovenaren kan rekenen op Europese grootmachten. Door de vele interesse hoopt de Nederlandse club dat deze grootmachten tegen elkaar op gaan bieden, zo meldt het Eindhovens Dagblad.

De 22-jarige rechtspoot tekende eerder dit seizoen nog een contract tot 2026, maar dat de aanvaller na dit seizoen vertrekt, is duidelijk. Volgens het ED is een bedrag van boven de 40 miljoen 'absoluut haalbaar'. The Athletic wist te melden dat Liverpool, Bayern München, FC Barcelona en Arsenal geïnteresseerd zijn. Nadat het ED op onderzoek uit is gegaan, wordt duidelijk dat recent twee clubs zich met concrete interesse hebben gemeld in Brabant.

Voor PSV klinkt dat als muziek in de oren, want als de clubs tegen elkaar op gaan bieden, kan Gakpo een hoop geld gaan opleveren. 'Verwacht wordt dat er zowel voor PSV (transfersom) als voor Gakpo zelf (salaris) biedingen ontstaan die simpelweg niet te weigeren zijn', aldus de regionale krant.

Feyenoord-doelman vertrekt