Van Hanegem tipt PSV: "Dat lijkt mij een hele goede kandidaat"

Willem van Hanegem denkt dat Henk Fraser dé ideale opvolger is van Roger Schmidt als hoofdtrainer bij PSV. Fraser en Schmidt vertrekken allebei aan het eind van dit seizoen bij hun clubs en Van Hanegem is voorstander van het idee om Fraser aan te stellen als oefenmeester van de Eindhovenaren.

"Henk Fraser, dat lijkt mij een hele goede kandidaat. Een reële, goede trainer", begint De Kromme in gesprek met ESPN. Echter lijkt de trainer van Sparta niet in beeld te zijn bij de clubleiding van PSV. Zij lijken hun pijlen te richten op Ruud van Nistelrooy. "Ik denk heus dat hij capabel is hoor, maar hij moet mensen om zich heen verzamelen", vervolgt Van Hanegem over de huidige Jong PSV-trainer. "Niet allemaal mensen met laptops, maar mensen die gewoon met voetbal bezig zijn".

De Eindhovenaren denken aan Van Nistelrooy als hoofdtrainer en Fred Rutten als assistent. Van Hanegem wordt niet echt enthousiast van die gedachtegang.  "Niet zo... Ik heb niet echt een gevoel met hem. Je kan ook zeggen Guus, maar Van Nistelrooy moet gasten om zich heen hebben waar hij iets aan heeft. Die niet alleen maar achter hem aan lopen te hobbelen. Als het niet goed is, is het niet goed", besluit Van Hanegem.