Van winnen in UECL-voorronde tegen Nederlandse ploeg tot degradatie

Helemaal in het begin van dit seizoen speelde AZ in de voorronde van de Conference League tegen het Dundee United. De Schotse ploeg deed dus Europees mee, maar aan het einde van het seizoen ziet de wereld er heel anders uit. Dundee is namelijk gedegradeerd uit de Schotse Premiership.

Tijdens de wedstrijd in Schotland zag het seizoen er nog heel rooskleurig uit. AZ werd met 1-0 verslagen en dat kon een heuse stunt genoemd worden, aangezien de Alkmaarders de favoriet waren en ook de wedstrijd dicteerden. Toch wisten de Schotten de nipte overwinning over de streep te trekken. Een week later walste AZ over Dundee. Met rust stond het 5-0 voor de ploeg van Pascal Jansen en uiteindelijk werd het zelfs 7-0.

Nadat het Europese avontuur voor de Schotten al vroeg eindigde, is nu ook het doek voor hen gevallen in de nationale competitie. In de Schotse 'degradatiegroep' won Dundee geen enkele wedstrijd meer. Hierdoor is de club volgend jaar niet meer op het hoogste niveau van Schotland te bewonderen.