Haaland breekt record en krijgt erehaag: "Dat was vrij pijnlijk"

Erling Haaland verbrak woensdagavond maar weer eens een record. In de met 3-0 gewonnen wedstrijd tegen West Ham United, de aankomende tegenstander van AZ in de halve finale van de Conference League, liet de Noor één doelpunt noteren. Dit was zijn 35e goal van dit seizoen en nooit eerder scoorde iemand zo vaak in één seizoen in de Premier League. Nathan Aké scoorde juist zijn eerste Premier League-treffer van dit seizoen tegen de Londenaren.

Na afloop van de wedstrijd kreeg de pas 22-jarige spits, die deze zomer voor 60 miljoen euro overkwam van Borussia Dortmund, een erehaag van zijn teamgenoten: "Het gaf me een geweldig gevoel. Ik moest denken aan elk doelpunt van dit seizoen", vertelt Haaland tegenover Sky Sports

Tekst gaat verder onder de Tweet.

Toch had de erehaag ook zijn nadelen: "Het was behoorlijk pijnlijk. Iedereen sloeg op mijn hoofd en achterhoofd", vertelt Haaland terwijl hij zijn tanden bloot lacht. Daarnaast wil de Noor niet te lang blijven hangen in deze prestatie: "Ik ga wat computerspelletjes spelen. Als ik aan al die records blijf denken, dan word ik gek in mijn hoofd. Ik ga wat eten en daarna slapen. Dan zal ik aan Leeds United gaan denken. Dat is mijn leven."

Bekijk hier het doelpunt van Haaland waardoor hij de meeste trefzekere speler ooit is geworden in één Premier League-seizoen!

En het doelpunt van Aké zie je hier!