'PSV in gesprek om huurling langer te behouden'

PSV hoopt langer gebruikt te kunnen én mogen maken van de diensten van Jarrad Branthwaite. De huurling van Everton kwam afgelopen zomer over en maakt indruk in Eindhoven. De Engelse club heeft echter de optie om hem vroegtijdig terug te halen.

Dat brengen het Eindhovens Dagblad en Voetbal International donderdag naar buiten. In de gesloten deal werd de afspraak gemaakt dat er bij te weinig speelminuten een eerdere terugkeer zou plaatsvinden, maar PSV wil hem niet kwijt. Branthwaite heeft nog geen basisplek weten te bemachtigen in de formatie van Ruud van Nistelrooij, maar toch wil de oefenmeester geen afscheid nemen. 

De wens van de Engelsman zelf zou de doorslag geven in het besluit en dat lijkt positief voor de Brabanders. De huurling van Everton heeft het namelijk goed naar zijn zin in Nederland en wil minstens het seizoen afmaken in het Philips Stadion. Na een stroeve start heeft hij zich inmiddels al meerdere keren bewezen in de hoofdmacht en dat geeft de burger in Eindhoven moed. Olivier Boscagli is inmiddels ook alweer op de weg terug, maar dat doet geen afbreuk aan de wens van PSV.