Voorbeschouwing Excelsior - Feyenoord: Alles wat je moet weten!

Feyenoord hoopt zaterdag de goede reeks voort te zetten tegen stadgenoot Excelsior. De ploeg van Arne Slot kende een moeizame start van de competitie met twee gelijke spelen tegen Fortuna Sittard (0-0) en Sparta Rotterdam (2-2). Tegen FC Twente werd er ook nog met 2-1 verloren waardoor de Rotterdammers nu zeven punten achter koploper PSV staan. Dit is alles wat je moet weten over de derby!

Prestaties dit seizoen en belangen  

Feyenoord staat inmiddels tweede na de 1-0 overwinning op concurrent AZ en hoopt met een overwinning in het spoor te blijven van koploper PSV. De Rotterdammers begonnen het seizoen dus met twee teleurstellende gelijke spelen, maar vervolgens werd er wel zeven keer op rij gewonnen in de Eredivisie. Toch verloor Feyenoord vervolgens van FC Twente waardoor Feyenoord nu op 26 punten staat met zeven punten achter de Eindhovenaren.  

Excelsior staat dit seizoen verrassend in subtop van Nederland met een zevende plek. Het elftal van Marinus Dijkhuizen hoop met een goed resultaat de Europese play-offs plek te behouden. Ook hopen De Kralingers na vijf wedstrijden in de Eredivisie eindelijk weer een keer te winnen. En tegen stadsgenoot Feyenoord zal die overwinning extra zoet smaken.

Laatste vier edities 

In de laatste vier onderlinge Eredivisie-duels is de balans in evenwicht. Zo kon Feyenoord in het seizoen 2016/2017 kampioen worden, maar werd er met 3-0 verloren. In het seizoen 2017/2018 won Feyenoord wel van Excelsior, dit keer met een nipte 0-1. In het seizoen daarna won de thuisploeg weer, nu met 2-1. Vorig seizoen was het Feyenoord dat er met een 0-2 zege er vandoor ging. 

Hier de samenvatting van Excelsior – Feyenoord van 2016/2017:

Afwezigen

Feyenoord: Yankuba Minteh is er zaterdag definitief niet bij door een hamstringblessure. Lutsharel Geertruida en Alireza Jahanbakhsh zijn er alle twee ook niet bij door een blessure

Excelsior: Bij Excelsior zijn Kik Pierie, Serano Seymor, Adrian Fein, Lennard Hartjes en Jacky Donkor er niet bij wegens een blessure

Scheidsrechter en Tv-uitzending 

De KNVB heeft scheidsrechterSerdar Gözübüyük voor de wedstrijd aangesteld. Gözübüyük krijgt dit weekend hulp van assistenten van Erwin Zeinstra en Johan Balder. Martijn Vos is de VAR van dienst. De wedstrijd wordt om 16:30 uur uitgezonden op ESPN 1.