De Jong spreekt steun uit richting Drommel: "Drommel is een geweldige keeper, dat liet hij ook zien met die redding"

PSV won dinsdagavond met 1-2 op bezoek bij Sparta Rotterdam, maar moest in het laatste half uur alle zeilen bijzetten om die voorsprong over de streep te trekken. Ruud van Nistelrooij gaf Joël Drommel de kans onder de lat, maar de sluitpost ging bij de tegentreffer lelijk in de fout. Luuk de Jong heeft na afloop bemoedigende woorden voor zijn collega.

Vlak voor rust verdubbelde Noni Madueke de voorsprong van de Eindhovenaren en daardoor leek er door een 0-2 voorsprong geen vuiltje aan de lucht voor de Brabanders. Het werd echter ineens weer spannend op Het Kasteel na een blunder van Drommel. "We hebben in de eerste helft goed gespeeld, maar dan krijg je in de tweede helft een knullige tegengoal. Sparta krijgt dan weer energie en hoop", aldus De Jong na afloop van het gewonnen bekerduel.

"Sparta had voor de 1-2 niets gecreëerd. Gelukkig houden we het daarna wel vol en Drommel pakt op het laatst nog een geweldige bal. Of de 1-2 wel of geen fout van hem was, de communicatie met de centrale verdedigers moet goed zijn. Maar Drommel is een geweldige gozer en een geweldige keeper. Dat liet hij ook zien met die redding", doelt de PSV-captain op een redding van de doelman in de allerlaatste minuut van de wedstrijd. 

Een paar dagen eerder slaagde PSV er niet in om af te rekenen met de ploeg van Maurice Steijn, want in competitieverband werd er na 90 minuten geen enkel doelpunt gescoord door de twee ploegen. De spits is van mening dat de bekerwedstrijd een prima reactie was op dat duel. " 'Er was meer variatie vanaf het middenveld en voorin. Het combinatiespel verliep beter. Ook complimenten trouwens aan Sparta, het veld was fantastisch. Dan kun je lekker voetballen", besluit hij.