Weer rumoer bij Vitesse om GelreDome: "Met hem kan ik geen afspraken maken"

Vitesse en het GelreDome zijn nog altijd verwikkeld in een strijd. De voetbalclub wilde tot een overeenstemming komen van een lagere huurprijs, maar het stadion gaat hier niet mee akkoord. Dinsdag volgde er weer een nieuw hoofdstuk in de Arnhemse soap.

Coley Parry, de beoogde nieuwe eigenaar van Vitesse, wist dinsdagochtend namelijk te melden dat de club het het stadion een akkoord hadden bereikt. "Maar om de een of andere reden krijgen we het papierwerk van de andere partij niet terug", zo zei de Amerikaan tegen Voetbal International

Harde reactie

Dinsdagmiddag reageerde Michael van de Kuit, eigenaar van het GelreDome, bij hetzelfde medium op de uitspraken van Parry: "Ten eerste kan ik alleen tot een akkoord komen met Vitesse of iemand die formeel namens VItesse kan optreden. Ten tweede wordt de onzekerheid niet door mij veroorzaakt, maar door het eigen standpunt van Vitesse, dat zelf de huur heeft opgezegd en zich vervolgens beroept op een eeuwigdurend speelrecht. Vitesse heeft de hele gang van zaken aan zichzelf te danken. Het zou goed zijn als de investeerder, die zijn huiswerk naar eigen zeggen goed heeft gedaan, bij zichzelf te rade gaat", is hij niet mild in zijn bewoordingen.

"Parry is gewoon niet goed op de hoogte van de kwestie en daarom is het verstandig dat hij zo min mogelijk zegt", gaat de stadionbestuurder verder. "Wat Parry, wie hij ook is, vergeet is dat Vitesse de stadioneigenaar al vierenhalf jaar onder druk zet door eerst de huur op te zeggen en daarna vele procedures te starten met betrekking tot het speelrecht. Nu hebben ze het kort geding verloren en ineens zet ik hen onder druk. Typisch een Vitesse-uiting. Wat dat betreft heeft hij de clubmores snel eigen gemaakt", eindigt Van de Kuit zijn harde betoog.

Feyenoord-doelman vertrekt