Haalt Lang volgens Van Gaal daadwerkelijk de wereldtop? 'Daarvoor moet hij bijleren in gedrag en discipline'

Noa Lang wist de schijnwerpers na verschillende interviews weer eens volledig op zich te richten. De ene uitspraak van de aanvaller was nog zelfverheffender dan de ander. Ook viel op dat hij stelde dat Louis van Gaal zou hebben gezegd dat hij de wereldtop zou kunnen halen. Die uitspraak nuanceert de bondscoach echter.

'Dan moet hij in zijn gedrag en discipline nog een stukje bijleren', reageert de bondscoach. 'Maar hij heeft wel ongelooflijk veel creatieve kwaliteiten. Hij kan met één actie de wedstrijd kan openbreken. Er zijn niet zoveel spelers die dat kunnen. Misschien dat hij daarom denkt dat hij de beste speler is, maar daarvoor moet hij nog heel wat leren in gedrag en discipine.'

Het waren de Belgische media die na de uitspraken van Lang op een reactie aasden. Ook vroegen ze zich af wie de bondscoach van Oranje als beste speler van België zag in het afgelopen seizoen. 'De Bruyne natuurlijk. Omdat hij een middenvelder is, wordt hij niet snel de Speler van het Jaar, maar voor mij is hij dat wel. Het zijn vaker de aanvallers die de prijs winnen. Noa Lang heeft dus meer kans dan De Bruyne', besluit de oefenmeester lachend.

Feyenoord-doelman vertrekt