Ook Van Dijk uit kritiek op drukke kalender: 'Vind dat de spelers input moeten hebben'

Nadat Memphis Depay eerder zijn ongenoegen uitte over het drukke speelschema, heeft Virgil van Dijk nu ook zijn mening gedeeld over de huidige voetbalkalender. De strekking van de uitspraken kwam overeen met die van zijn collega-international: dat er nu nog vier interlands gespeeld moeten gaan worden, kan eigenlijk niet.

'Ik vind het ook gek dat er nog vier wedstrijden zijn na zo'n lang seizoen', begint Van Dijk desgevraagd op de persconferentie een dag voor het treffen met België. 'Maar het staat vast en we hebben er niets over te zeggen', beseft de aanvoerder van Oranje zich.

Niet alleen mentale, maar ook fysieke vermoeidheid zou de spelers parten kunnen gaan spelen. 'Er is ook kans op blessures na zo'n lang seizoen. Daar moet naar gekeken worden. Ik vind ook dat spelers daar input in moeten hebben', zegt de verdediger.

Overigens denkt Van Dijk niet dat er sprake is van jaloezie bij de niet-geselecteerden. 'Ik denk het niet, iedereen wil voor Oranje spelen.' Voor de voormalig speler van onder meer Southampton en FC Groningen is het na de wedstrijd tegen België al vakantie. In tegenstelling tot veel andere internationals heeft Van Dijk nog geen dag kunnen uitrusten vanwege de Champions League-finale waarin hij vorige week aantrad met Liverpool. Daarom krijgt hij van Louis van Gaal eerder vrijaf.