Stevige kritiek op Memphis: "Hij is losgezongen van de werkelijkheid"

Memphis Depay heeft stevige kritiek ontvangen op een video die hij op Instagram heeft gedeeld. In het filmpje is te zien hoe de Oranje-international een bezoek brengt aan Ghana, het thuisland van zijn vader.

In de video komen beelden van zowel kinderen in armoede als dure horloges en jetski's voorbij. "Ghana, ik houd zoveel van je... We staan op het punt om de wereld te laten zien hoe machtig we zijn. We hebben meer leiders nodig! Houd je ogen open en begin je mindset te veranderen. Afrika heeft de wereld zoveel te bieden, maar niet meer gratis! Laat ze niet spelen met je geest en ziel. Ik verwacht dat mijn mede-atleten, vrienden en familie meer doen om te steunen. Geef meer terug aan ons eigen land. Ibiza of Los Angeles is cool voor een paar dagen, maar je zult niet dezelfde geest voelen. Laten we samen het moederland opbouwen!", zo luidde de begeleidende tekst onder de post.

"Memphis is losgezongen van de werkelijkheid", concludeerde journalist en presentator Rutger Castricum dinsdagavond in de SBS6-talkshow De Oranjezomer. "Laat dan Ghana zien. Het contrast is te groot. Hij laat jetski’s zien, dure horloges. En heel arme kinderen achter tralies... Het contrast kan niet groot genoeg zijn. Waarom zou je dat doen? Dat doet alleen maar pijn".

Filmregisseur Martin Koolhoven sloot zich aan bij de woorden van Castricum. "Het is heel liefdadig dat hij in Ghana is, leuk. Maar dan krijgen we zo'n filmpje. Heel glamoureus. Heel ordinair met een close up van zijn horloge. Dan zit je toch weer naar een soort rapachtige videoclip te kijken. Dat snap ik niet zo goed, dat kan toch best bescheidener?"

In de studio werden ook nog beelden van Kylian Mbappé getoond. De Franse superster van Paris Saint-Germain bracht onlangs een bezoek aan Kameroen en deelde daarvan ook beelden op zijn Instagram. Castricum: "Maar Mbappé is een heel ander type. Hij loopt niet te pochen met zijn jetski's en horloges in een land waar ze dat niet hebben".

Nieuwe speler op de markt

Een nieuwe bookmaker op de markt. Dat betekent voor jou de kans op “een gratis gokje van 50 euro aan free bets”

Incasseer je welkomstbonus hier

BetMGM is wereldwijd een van de grootste, meest betrouwbare bookmakers. Bij BetMGM kan je onder meer kan inzetten op sportwedstrijden. BetMGM is nu ook live in Nederland. Dat viert het met een mooie welkomstaanbieding voor nieuwe spelers boven de 24 jaar.

Registreer, zet €10+ in en ontvang €50 aan Free Bets

Bij andere bookmakers had je misschien al een account. Maar schrijf je in en ondervind zelf dat hoe goed de odds van BetMGM zijn. Ook de gebruiksvriendelijkheid van de website is een pre. Ontdek zelf wat voor een fijne site BetMGM is. Geregistreerden ontvangen daarnaast ook regelmatig extra interessante aanbiedingen of tijdelijke acties! Schrijf je daarom nu alvast in en stort meteen of later 10 euro.

Inschrijven

Waarom aanmelden?

  • BetMGM staat voor:
  • Goede odds
  • Gebruikersvriendelijke website
  • Tevreden klanten
  • Interessante aanbiedingen voor nieuwe en bestaande spelers 
  • Betrouwbaar en partner van Premier League of darts en Newcastle United
  • Aanbevolen: Gerenommeerde Websites als casinonieuws.nl beoordelen de spelersvriendelijkheid van betMGM met de maximale 5 sterren!
  • Snelle uitbetaling
  • Licentie: Nederlandse vergunning goedgekeurd door de Nederlandse Kansspelautoriteit
  • Expert: Uitgebreid aanbod van sportweddenschappen

Ofwel alle reden om betMGM zelf eens uit te proberen.

Stort €10 of meer en zet minimaal €10 in op een pre-match/live weddenschap naar keuze.

Na het afwikkelen van deze weddenschap ontvang je 5 Free Bets van €10 per stuk. Meld je nu aan in slechts een paar korte stappen die nauwelijks tijd kosten. Profiteer van de exclusieve welkomstbonus. It’s Showtime!

Registreer je en pak je welkomstbonus 

Wat kost gokken jou? Stop op tijd 24+

Feyenoord-doelman vertrekt