Perez zet vraagtekens bij Cillessen: ‘Misschien moet hij onderzocht worden’

Jasper Cillessen maakte geen beste indruk bij Kenneth Perez tijdens het duel tussen FC Twente en NEC. De thuisploeg had weinig moeite met de club uit Nijmegen en won de wedstrijd met ruime cijfers: 4-0. In de eerste helft had Cillessen wat merkwaardige momenten, wat tot vraagtekens leidde bij Perez.

In de openingsfase van het duel kreeg Cillessen een terugspeelbal aangespeeld, maar nam hij dusdanig veel tijd dat Manfred Ugalde er bijna in slaagde om de bal met een sliding van de doelman af te pakken. Perez is kritisch: "Hij begon heel slecht weer. Het lijkt echt alsof zijn oriëntatie qua tijd en ruimte helemaal kwijt is. Misschien… misschien moet hij onderzocht worden." 

Perez heeft respect voor de carrière van Cillessen, maar noemt dat zijn huidige vorm opvallend is. "Hij is voor mij altijd een betrouwbare keeper geweest, goed aan de bal met goede reddingen. Ik weet dat je een mindere periode kunt hebben, maar dit is wel heel opvallend. Hij heeft zichzelf voorgenomen dat hij vandaag geconcentreerd zou spelen en geen risico's zou nemen. Hij verstuurt ook een paar ballen terwijl helemaal niemand in de buurt is! Een beetje ernaast, oké. Maar vijftien meter naast een medespeler?”

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers