ESPN-analisten enthousiast over Feyenoord-verdediger: "Marcos Senesi moet vrezen"

Lutsharel Geertruida heeft indruk gemaakt op de ESPN-ploeg tijdens de uitwedstrijd tegen SC Heerenveen. In de laatste wedstrijd van Feyenoord in 2021 speelde hij een sterke wedstrijd.

Gernot Trauner was na het missen van de Klassieker ook niet op tijd fit voor de wedstrijd in Friesland en daardoor kwam er een plek vrij voor Geertruida. Pierre van Hooijdonk en Arnold Bruggink waren enthousiast over zijn optreden. "Zijn snelheid is heel erg lekker", zegt Van Hooijdonk bij ESPN. "Fysiek is hij in orde: hij heeft duelkracht. En aan de bal kan hij gewoon voetballen. Ik vond hem echt heel erg goed spelen. Mede door hem is Feyenoord ook niet echt in de problemen gekomen".

Met de jonge verdediger in het veld speelt Feyenoord aanvallender, volgens Van Hooijdonk. "Senesi en Trauner zijn niet zo snel. We hebben vaak gehoord dat Feyenoord niet op de middenlijn kan voetballen, want dan hebben ze veel ruimte in de rug. Maar als je snelheid hebt kun je makkelijk op de middenlijn spelen".

Bruggink ziet dat de 21-jarige Rotterdammer een echte 'Arne Slot-verdediger' is.  "Hij is eigenlijk een basisspeler die op de bank zit, omdat Trauner is gekomen, en die heel veel vertrouwen heeft gekregen. Marcos Senesi moet vrezen", aldus Bruggink. "Ik heb de indruk dat hij Senesi eruit gaat spelen. Maar Senesi moet worden verkocht, tenminste dat gevoel heb ik heel sterk. Geertruida zal daardoor misschien nog even moeten wachten, maar die kun je bijna niet meer op de bank houden".