PSV heeft nieuwe middenvelder binnen: 'Medische keuring afgerond, tekent voor jaren'

Jerdy Schouten heeft zijn medische keuring succesvol doorstaan bij PSV. Zijn transfer naar Eindhoven lijkt daarmee spoedig afgerond te kunnen worden, meldt het Eindhovens Dagblad. De middenvelder komt over van Bologna.

Kiest zelf voor Nederland, ondanks interesse grote clubs

PSV betaalt naar verluidt zo'n twaalf miljoen euro voor Schouten. De controleur heeft zelf gekozen voor een overstap naar Eindhoven. Zijn oude club, Bologna, wilde hem namelijk liever verkopen aan AC Milan. Die club had namelijk maar liefst twintig miljoen voor hem over, maar de Italiaanse topclub kreeg nul op het rekest vanuit kamp-Schouten. Dat geldt ook voor Nottingham Forest en SS Lazio.

Vertrek Sangaré

Met de komst van Schouten speelt PSV niet alleen in op een vertrek van Ibrahim Sangaré, maar krijgt coach Peter Bosz ook meer opties centraal op het middenveld. Naar verluidt heeft PSV ook nog steeds interesse in de komst van de Belg Aster Vrankx. Hij lijkt echter alleen een optie voor de Eindhovenaren wanneer Sangaré daadwerkelijk is vertrokken.

"Er zijn grote clubs die belangstelling hebben, zoals Bayern München. Ook bij Paris Saint-Germain en Liverpool staat Ibrahim op de lijst. Nottingham Forest had al een bod gedaan, maar dat was niet genoeg", vertelt Kiki Musampa in het ESPN-programma. Een vertrek van Sangaré lijkt dus een kwestie van tijd.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers