'Ajax-aanvaller heeft goede ambassadeur binnen FC Barcelona'

Dani Alves is binnen FC Barcelona bezig met een lobby voor de komst van Antony. De 38-jarige verdediger is onder de indruk van zijn landgenoot en hoopt hem bij de Catalaanse club binnen te loodsen, volgens UOL Esporte.

FC Barcelona heeft de wens om komende zomer de aanvalslinie te versterken en Leeds United-speler Raphinha en Ajacied Antony staan hoog op het verlanglijstje van de Catalanen, zo schrijft het Braziliaanse medium. De rechtsbuiten van Ajax kan rekenen op oud-teamgenoot Alves, want in 2019 en 2020 speelde de landgenoten samen bij São Paulo en hebben sindsdien een hechte vriendschap. Daarnaast spelen de Brazilianen ook samen bij de nationale ploeg.

UOL Esporte vreest wel dat het prijskaartje van Antony een belemmering kan zijn, want de Amsterdammers willen minstens 40 miljoen euro ontvangen voor de 22-jarige dribbelaar. Daarnaast zijn er ook al drie Engelse topclubs die zich hebben gemeld, waaronder Bayern München en Liverpool. Transfergoeroe Fabrizio Romano denkt dat Barça zich meer focust op Raphinha en meldde dat er al gesprekken hebben plaatsgevonden.