Slot zet Feyenoord op scherp: "Shakhtar heeft vanavond weer beschikking over drie verdedigers, verwacht een ander duel"

Arne Slot heeft zich met zijn ploeg voorbereid op de return in de UEFA Europa League en kan daarin weer beschikken over Gernot Trauner. De drie wijzigingen in de defensie hebben ook te maken met de afwezigheid van Quilindschy Hartman, maar dat heeft volgens de Feyenoord-trainer niets te maken met De Klassieker van zondag.

De oefenmeester van de huidige koploper van de Eredivisie verwacht een ander duel op eigen bodem. "Zij hebben drie verdedigers terug ten opzichte van vorige week en vanavond staat er een rechtsback die geen ondersteuning nodig heeft. Daardoor is de rechtsbuiten, in mijn ogen beste speler van Shakhtar, meer in de gelegenheid komt om aan te vallen." Daarmee doelt hij op Zubkov.

Het heenduel zorgde voor tevredenheid bij Slot, maar hij wil nu effectiviteit zien van zijn ploeg. "Allereerst het balbezit omzetten in nóg meer kansen. Ik heb voor de wedstrijd gezegd dat zo'n tweeluik over 180 minuten gaat en dan moet je in standaardsituaties, op dit niveau, een positieve balans moeten hebben. We staan wat dat betreft 1-0 achter en dat verschil moet vanavond zeker niet groter worden."

Afwezigheid Hartman

Quilindschy Hartman kan wegens ziekte niet op het veld staan in de return. Hij wordt vervangen door Marcos López. "Hartman gaf bij het ontbijt aan dat hij sinds gisteravond wat last had van temperatuurswisselingen, is vervolgens weer terug naar bed gestuurd om op afstand te blijven van teamgenoten en zelf aan te sterken. Bij de lunch werd duidelijk dat hij zich steeds slechter ging voelen en toen wisten we direct dat hij naar huis moest en ook niet op de bank. Daar heeft de wedstrijd van zondag niets mee te maken", besluit Slot. 

Feyenoord-doelman vertrekt