"Onbegrijpelijk dat Bizot er bij zit; je moet dan Bijlow oproepen"

Valentijn Driessen snapt niets van de beslissing van Frank de Boer om Jasper Cillessen thuis te laten voor het Europees kampioenschap voetbal. De doelman heeft het coronavirus te pakken, "maar," zegt de verslaggever van De Telegraaf, "het EK begint over 12 dagen. Op dat moment zal hij echt wel weer fit zijn."

UEFA-reglementen

"Het gaat om de kwaliteit van de spelers en Jasper Cillessen is de beste keeper van Nederland. Hij zou gewoon gaan spelen. Ik begrijp deze zet van Frank de Boer niet, vooral ook omdat de UEFA-reglementen aangeven dat je altijd een andere keeper mag laten invliegen zodra een van je doelmannen corona heeft." Ofwel, Cillessen had altijd nog op een later moment vervangen kunnen worden.

Marco Bizot vervanger Cillessen

AZ-keeper Marco Bizot gaat dus mee naar Euro 2020. En ook daar heeft Valentijn Driessen wel iets op aan te merken. "Onbegrijpelijk. Als je weet dat een van de beste keepers van Nederland nu onder de lat staat bij Jong Oranje. Je gaat voor de beste spelers, dit is het Nederlands elftal en dat moet voorop staan. Dat betekent dat je Bijlow moet terugroepen voor Oranje, als je besluit Cillessen niet te passeren."

Wie krijgt de voorkeur in het doel van Frank de Boer

Het Nederlands elftal speelt woensdagavond de oefeninterland tegen Schotland (op NPO 3 te zien) en dan zien we welke doelman de voorkeur lijkt te gaan krijgen van Frank de Boer als basisspeler. Driessen denkt dat de bondscoach kiest voor Maarten Stekelenburg. 

frank de boer kiest voor stekelenburg als doelman van oranje

"Maarten Stekelenburg maakt de meeste kans, speelde een uitstekende tweede seizoenshelft bij Ajax na de schorsing van Onana, heeft op een hoog niveau gespeeld. Vergelijk je dat met Tim Krul, die speelde op het tweede niveau in Engeland, maakte geen bijster goede indruk met Oranje tegen Turkije en is voetballend minder. Is dus een aap, noot, Mies-verhaal; Frank de Boer kiest voor Stekelenburg."

Stekelenburg die overigens ook rugnummer 1 kreeg van De Boer bij de bekendmaking van de rugnummers van Oranje

Lees ook: Alle oefeninterlands van woensdag 2 juni