Dit zijn de tien beste Nederlanders in FIFA 22!

Vanaf 1 oktober is FIFA 22 officieel verkrijgbaar, maar de nieuwe ratings zijn al bekend. Eerder lieten we al de tien hoogste spelers in het spel zien, maar nu is het tijd voor de tien best beoordeelde Nederlanders. Dit jaar niemand met een rating boven de 90, maar wel een aantal verrassingen.

10. Marten de Roon - 82

De Nederlandse grappenmaker van de Serie A heeft dit jaar een povere upgrade gekregen van EA SPORTS. Met een +1 ten opzichte van vorig jaar klimt hij nu dus de top tien in. Vooral de verdedigde stats van de middenvelder vallen op.

9. Daley Blind - 82

Geen upgrade voor de Ajacied, maar wel weer bij de beste tien. Blind is de enige Eredivisie-speler in het lijstje.

8. Denzel Dumfries - 82

De revelatie van het EK heeft een +3 upgrade ontvangen. Door zijn transfer is de Nederlander nu een van de betere backs in de Serie A. Een interessante optie voor je Italiaanse starter team.

7. Wout Weghorst - 83

83 rated maar wel een niet-zeldzame kaart. De doelpuntenmachine van Wolfsburg mag echter niet klagen, want hij ontvangt wel een +2 upgrade ten opzichte van vorig jaar.

6. Georginio Wijnaldum - 84

Een uitstekende kaart voor de reserve-captain van Oranje. Na zijn transfer naar grootmacht PSG linkt hij perfect met sterspelers Messi, Neymar en Mbappé. Het zal voor de meeste spelers nog even duren voordat ze deze kaarten kunnnen halen, maar Wijnaldum kun je maar vast in je club hebben!

5. Matthijs de Ligt - 85

Al voor het derde jaar een rating van 85 voor Matthijs de Ligt bij 'Piemonte Calcio'. De verdediger staat echter nogsteeds in de top vijf.

4. Memphis Depay - 85

Ook Memphis heeft een rating van 85 gekregen, net als vorig jaar. Ondanks zijn 'team-of-the-season kaart' krijgt de spits geen upgrade van EA. 

3. Stefan de Vrij - 85

De strijd om beste Nederlandse verdediger in de Seria A ligt volgens EA erg dicht bij elkaar, want ook Stefan de Vrij krijg een beoordeling van 85. Na zijn topseizoen krijgt de verdediger een welverdiende upgrade van +1.

2. Frenkie de Jong - 87

Op plaats twee staat Frenkie de Jong, die een +2 upgrade krijgt. Hiermee is hij, boven Sergio Busquets, de beste middenvelder van FC Barcelona. 

1. Virgil van Dijk - 89

De Nederlander met de hoogste rating in FIFA 22 is natuurlijk Virgil van Dijk. Hij gaat er vanwege zijn langdurige blessure een rating op achteruit, maar staat nogsteeds eenzaam aan de top. Ook dit jaar zal deze kaart weer een grote sta-in-de-weg zijn voor FIFA-spelers en zorgen voor een hoop kapotte controllers.