'Schorsing Overmars wereldwijd doorgevoerd'

De nationale schorsing van Marc Overmars vanwege grensoverschrijdend gedrag in zijn tijd bij Ajax wordt wereldwijd voortgezet, zo meldt het NRC. Daarmee kan hij zijn functie als technisch directeur bij Royal Antwerp FC voorlopig niet meer uitvoeren.

Wereldvoetbalbond FIFA heeft dinsdag in een e-mail aan NRC laten weten dat de nationale schorsing van Overmars mondiaal wordt doorgevoerd. De voormalig profvoetballer werd medio november door de tuchtcommissie van het Instituut Sportrechtspraak (ISR) voor twee jaar geschorst, waarvan een jaar voorwaardelijk. Daardoor mocht Overmars minimaal één jaar geen functie uitvoeren bij Nederlandse voetbalorganisaties. Gezien zijn functie bij het Belgische Antwerp had die straf geen directe gevolgen voor Overmars.

Vervolgens droeg de KNVB, zoals de reglementen voorschrijven, de nationale uitspraak over aan de tuchtcommissie van de FIFA. Overmars ging niet in beroep tegen de nationale straf, waarna de tuchtcommissie van de FIFA moest besluiten of de straf moest worden overgenomen.

NRC stelde daar eind december vragen over aan de FIFA. Een woordvoerder van de voetbalbond mailde deze dinsdag terug. "FIFA kan bevestigen dat naar aanleiding van een verzoek van de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB), de tuchtcommissie van de FIFA heeft besloten om de sanctie die door de KNVB is opgelegd aan de heer Marc Overmars wereldwijd van kracht te laten zijn", zo luidde de reactie.

Het is nog onduidelijk wanneer de schorsing precies ingaat en of beroep mogelijk is. Een woordvoerder van Overmars laat dinsdagavond aan NRC weten dat zij 'zojuist geïnformeerd zijn' over de uitspraak van de tuchtcommissie van de FIFA. De onderbouwing moeten ze nog bestuderen 'en daarom geven wij op dit moment geen reactie'.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers