Derksen valt NOS-analist aan: 'Geen zinnig woord over voetbal'

Johan Dersken ergert zich aan Pierre van Hooijdonk als analist. De oud-voetballer krijgt er flink van langs en wordt behoorlijk aangevallen door Derksen.

Bij Vandaag Inside Oranje spreekt Derksen, samen met zijn collega’s, Marco van Basten als analist. De heren stellen dat de legendarische oud-voetballer niet op zijn plek zit bij de NOS. In deze veronderstelling pakt Derksen direct een concullega aan. "Ik zie nog een veel ernstiger probleem. Ik denk dat Marco van Basten zelf aanvoelt dat hij niet op zijn plaats zit, maar ik zit vanavond naar Van Hooijdonk te kijken", begint Derksen. "Die straalt wel uit dat op zijn plaats zit, maar heeft ook helemaal niets te melden, die man.."

Volgens Derksen zegt Van Hooijdonk 'nooit een zinnig woord over voetbal'. "Hem vind ik ook een lul", gaat Derksen verder, wijzend naar presentator Wilfred Genee. "Hij is totaal ongeschikt aan zo'n tafel. Hoe die praat, dat is al traag en vervelend. Geef mij Jack van Gelder maar", aldus Derksen. De kritiek van Derksen op Van Hooijdonk is er overigens ook andersom.

Feyenoord-doelman vertrekt