Ook in Duitsland gaat het mis; speler geraakt door muntstuk

SC Freiburg en RB Leipzig speelden dinsdagavond de halve finale van de DFB Pokal. Mark Flekken, de doelman van de thuisploeg, moest voor de rust al vier keer vissen. Het werd uiteindelijk 1-5 voor de bezoekers. Na meer dan een uur spelen ging het echter mis bij de halve finale, maar in Duitsland wordt dat anders opgelost dan in Nederland.

André Silva, de Portugese spits van Leipzig, werd namelijk tijdens zijn warming-up geraakt door een muntstuk uit het publiek. Scheidsrechter Sven Jablonski was daardoor genoodzaakt het spel kort stil te leggen. Kort daarna ging het duel 'gewoon' weer verder en maakte Michael Gregoritsch in de 75e minuut de 1-4 voor de thuisploeg. Daarna schoot Dominik Szoboszlai in de 97e minuut nog de eindstand op het scorebord vanaf de stip.

In Nederland is er momenteel veel gedoe om de nieuwe regels van de KNVB. Sinds het 'aanstekerincident' met Davy Klaassen, zijn de regels omtrent voorwerpen op het veld flink aangescherpt. Zo werden de wedstrijden tussen NAC en Willem II en FC Groningen en NEC gestaakt nadat de grensrechter geraakt werd door een beker bier en werd er bij een wedstrijd van PEC Zwolle een 8-jarige jongen het stadion uitgezet nadat hij een beker op het veld had gegooid.