Feyenoord-goalie denkt aan Bundesliga: "Ik luister altijd"

In Rotterdam kreeg Timon Wellenreuther de kans onder de lat, nadat Justin Bijlow met blessureleed langs de kant kwam te staan. De Duitse doelman wordt momenteel gehuurd van Anderlecht, maar heeft in gesprek met SPORT1 aangegeven een terugkeer naar de Bundesliga wel te zien zitten: "Ik luister altijd naar Schalke", aldus Wellenreuther.

Wellenreuther nam dit seizoen tussen februari en april de plek van Bijlow in onder de lat, nadat de laatstgenoemde met een polsblessure uitviel. De Duitse goalie was belangrijk met een zeer belangrijke redding in de Klassieker, die uiteindelijk met 2-3 werd gewonnen en een gestopte penalty in de Rotterdamse derby tegen Sparta (1-3, winst). Bijlow keerde terug onder de lat in de kwartfinale van de Europa League tegen AS Roma (1-0, winst) en heeft sindsdien zijn plek onder de lat niet meer afgestaan aan Wellenreuther.

Geen toekomst bij Feyenoord. Wel in de Bundesliga?

Wellenreuther kwam afgelopen zomer op huurbasis over van Anderlecht, maar een langer verblijf in Rotterdam lijkt niet op de planning te staan. De doelman heeft in gesprek met SPORT1 aangegeven dat er belangstelling is vanuit Duitsland en sluit een terugkeer bij de club waar zijn carrière begon ook niet uit: "Ik luister altijd naar Schalke. Laten we afwachten en duimen dat ze erin blijven", aldus Wellenreuther. 

Schalke 04 staat momenteel zeventiende in de Bundesliga, maar heeft slechts aan één overwinning voldoende om drie plaatsen te stijgen. De strijd onderin in Duitsland is ongekend spannend. In Gelsenkirchen spelen momenteel Sepp van den Berg en Thomas Ouwejan.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers