Transfer naar Feyenoord afgeraden: "Dat is geen stap omhoog"

Thomas Letsch vindt dat Danilho Doekhi zich dit seizoen uitstekend ontwikkelt bij Vitesse. De oefenmeester verwacht dat de verdediger in de toekomst een stap kan maken, maar stelt dat Feyenoord niet de juiste club is.

"Bij mij speelt hij sowieso altijd", waarmee Letsch in gesprek met Voetbal International doelt op de reserveplek van Doekhi bij Jong Oranje tijdens de groepsfase van het EK onder 21. "Hij speelde daar niet en dat is niet mijn call, ik ben híér trainer".

"Maar in mijn optiek hoort hij te spelen", vervolgt de 52-jarige Duitser. "Dat mag ik wel zeggen. Ik ben totaal overtuigd van deze verdediger en van zijn kwaliteiten. Hij speelt een amazing seizoen op een cruciale positie. Geen gele kaarten".

Stap hogerop

De coach van Vitesse denkt dat het een kwestie van tijd is voordat Doekhi een volgende stap kan maken. Dat hoeft volgens Letsch niet per se een Nederlandse topclub te zijn. "Ik denk dat als hij naar een grote club kan, dat dan wel de grote stap moet zijn".

"In mijn optiek heeft het nul zin om naar Feyenoord te gaan, dat is voor hem geen stap omhoog. Ik denk dan aan Duitsland of Engeland. Maar ik wil hem het liefst hier houden, dat spreekt voor zich. Wij zijn óók ambitieus, wij willen net als hij Europa in".

TEKST GAAT VERDER ONDER DE AFBEELDING

'Ambitieuze club'

Doekhi denkt veel na over zijn toekomst. "Ik heb nog een contract voor een jaar, dus het wordt een belangrijke zomer", vertelt de verdediger. "Ik wil hogerop, maar het hangt er dan wel erg van af welke club het is, welke trainer er zit, wat ze willen. Misschien kan ik samen met Vitesse ook die stap maken, dit is een ambitieuze club".