Jahanbakhsh onthult: 'Ajax en PSV hebben zich toen gemeld'

Met twee doelpunten tegen FC Luzern was Alireza Jahanbakhsh donderdag de grote man in De Kuip. De Iraniër werd deze zomer overgenomen van het Engelse Brighton. Echter had Jahanbakhsh ook voor andere topclubs uit Nederland kunnen spelen.

Ajax en PSV

In gesprek met De Telegraaf geeft de buitenspeler toe dat ook andere clubs uit Nederland aasde op zijn handtekening: "Ajax en PSV hebben zich gemeld in de tijd dat het er anders voor mij uitzag bij Brighton", vertelt Jahanbakhsh. Hoewel de aanvaller geen basisspeler was, stond de Engelse club toen nog niet open voor een vertrek: "Ik had ook in het shirt van die clubs kunnen spelen, maar dat ligt nu achter me. Ik ben Feyenoorder en speel voor een geweldige club."

Volgens Jahanbakhsh kreeg hij meerdere goede aanbiedingen, elke transferwindow maar weer: "Vanaf de eerste zomer, tot de laatste. Maar ze lieten me nooit gaan en zeiden altijd: Nee, we rekenen op hem, hij doet het heel goed en we willen dat hij blijft. En daarna gebeurde er niets. Aan het einde van vorig seizoen zei ik tegen Amir (zaakwaarnemer): Ze komen hun beloftes niet na."

Feyenoord

Gelukkig voor de buitenspeler kon hij deze zomer toch nog vertrekken naar Feyenoord. Hoewel hij graag weg wilde, viel het vertrek bij Brighton hem zwaar: "Ik vond het toch lastig, want ik heb het verder goed naar mijn zin gehad bij Brighton. Ik was gewend aan de stad, hield van de mensen daar en had een goede relatie met de stafleden en meeste clubmensen. Maar ik wil gewoon weer mijn waarde hebben op het veld. Die kans kreeg ik niet. En dus moest ik door. Ik heb absoluut geen spijt van Brighton. Maar ik wil nu weer genieten bij Feyenoord."