Driessen lyrisch over PSV'er in Oranje: 'Busquets in zijn beste jaren'

Valentijn Driessen is zeer te spreken over Jerdy Schouten in het Nederlands elftal. De analist trekt zelfs een bijzondere vergelijking voor de middenvelder van PSV.

Terwijl Schouten lyrisch wordt besproken, geldt dat niet voor zijn teamgenoot Joey Veerman. Driessen noemt de middenvelder in één adem met Memphis Depay en Xavi Simons als 'dissonanten' bij Oranje tegen Polen. Het Nederlands elftal wint dan wel met 1-2, maar de kritiek op het spel van enkele internationals was groot. Zo ook voor Veerman, die de laatste tijd juist zo bejubeld wordt. 'De Volendammer was voor zijn doen ongekend slordig in de passing, terwijl zijn PSV-maat Schouten als Busquets in zijn beste jaren speelde', meent Driessen bij De Telegraaf.

Driessen zag een Oranje dat zich vele slordigheden liet veroorloven. 'Gelukkig voor het trio (Simons, Depay, Veerman, red.) werden de kruimels tegen de weinig indrukwekkende Polen opgezogen door Van Dijk, De Vrij, Aké en doelman Verbruggen', gaat Driessen verder in zijn column. De absolute uitblinker in Oranje is volgens de analist Cody Gakpo. Zo had Oranje 'bijna volledige controle, nam het initiatief, speelde het dominant, aanvallend aan de bal met een grote variatie aan aanvalsopzetten' schrijft Driessen. Koeman haalt de aanvaller vlak voor tijd naar de kant en kan daardoor rekenen op flinke kritiek.

Feyenoord-doelman vertrekt