Dumfries ziet patroon in Oranje-fouten: "Mag niet nog eens gebeuren"

In de eerste groepswedstrijd werd met nipte cijfers gewonnen van Polen, maar het resultaat is hetgeen dat telt. Dat benadrukken Ronald Koeman en enkele spelers na afloop van het duel. Denzel Dumfries is enorm kritisch en weet waar hij aan gaat werken in aanloop naar het treffen met Frankrijk.

Dat heeft alles te maken met de snelle tegentreffer in Hamburg. Na een kwartier kwam het Nederlands elftal namelijk op achterstand uit een corner, maar invaller Wout Weghorst was goud waard in de slotfase van de eerste groepswedstrijd.

Denzel Dumfries wist al snel dat hij verkozen werd boven Frimpong

Het was één van de grootste vraagtekens in aanloop naar de aftrap: Dumfries of Frimpong? "Ik wist het eigenlijk vanaf het begin. We hadden individuele gesprekken met de bondscoach en daarin was hij gelijk duidelijk", aldus de lachende vleugelverdediger van Inter Milaan in gesprek met Voetbal International

Wat moet Oranje verbeteren om ook tegen Frankrijk resultaat te halen?

De snelle tegentreffer is een smet op de eerste Nederlandse driepunter van het toernooi, zo verzekert Dumfries. "Terecht dat jullie daarover beginnen. Daar moeten we goed naar gaan kijken, want hij kopt te vrij in. Tegen Duitsland was dat ook al. Toen viel de bal net over me heen en werd hij daarna binnengekopt. Dat moeten we analyseren. Gelukkig is het nu niet fataal, maar dat mag niet nog een keer gebeuren."

De winnende treffer van Weghorst bracht hem in een rijtje met een aantal grootheden uit het verleden. Bekijk hier welke feitjes gepaard gingen met de zege op Polen!

Feyenoord-doelman vertrekt