Youri Mulder ziet droomkoppel voor Oranje: 'In plaats van Simons'

Als het aan Youri Mulder ligt, dan gaat Ronald Koeman een wijziging doorbrengen in zijn basisopstelling. De oud-voetballer ziet geen basisplek meer voor Xavi Simons in Oranje en wijst een vervanger voor de aanvaller aan.

Weer kon Xavi Simons niet overtuigen in Oranje. De aanvaller, die tegen IJsland na veertien interlands eindelijk tot scoren kwam, werd tegen Polen (1-2) na een uur naar de kant gehaald. Het is maar de vraag of Koeman tegen Frankrijk weer voor Simons kiest. Tegenover VRT geeft Mulder aan liever een vervanger te willen zien.

"Voor de wedstrijd was de keuze niet tussen Dumfries of Frimpong. Dumfries speelde gewoon ook een heel goede wedstrijd", meent Mulder, doelend op de strijd om de positie van rechtsachter in Oranje. "Hij kwam vaak in scoringspositie. Voor mij is het meer Dumfries én Frimpong, in plaats van Simons", aldus Mulder. "In het moderne voetbal is pure snelheid gewoon heel belangrijk", gaat de analist verder. "Als je dan een speler hebt die heel goed kan voetballen en ook nog eens de snelste speler is van de Bundesliga.."

Nederland neemt het vrijdagavond in Leipzig op tegen Frankrijk, dat maandagavond eerst nog tegen Oostenrijk speelt.

Feyenoord-doelman vertrekt