Gijp kijkt met verbazing naar Koeman: 'Haalt de beste van het veld..'

René van der Gijp heeft met verbazing gereageerd op het ingrijpen van Ronald Koeman tijdens de interland tegen Polen. De analist was zeer kritisch op de wissel van Cody Gakpo.

Bij een tussenstand van 1-1 besluit Koeman zondag om Gakpo naar de kant te halen. Voor de doelpuntenmaker, Gakpo was na een half uur goed voor de gelijkmaker, komt Jeremie Frimpong binnen de lijnen. "Dan haalt die Koeman ook nog zijn beste speler van het veld. Die Gakpo, die haal je er toch niet vanaf?", aldus Van der Gijp vol verbazing bij Vandaag Inside Oranje.

Twee minuten na de wissel weet Nederland via Wout Weghorst de voorsprong en uiteindelijk de overwinning te grijpen. "Nu komt dat goed uit, maar als je 1-1 speelt verklaart iedereen je voor gek", meent Gijp met een verwijzing naar tafelgenoot Dick Advocaat. "Dick haalt ook vaak zijn beste man van het veld", doelend op het wisselen van Arjen Robben in 2004.

Diezelfde Advocaat kan zich juist wél vinden in de wissel van Koeman. "Daar zal hij wel een reden voor gehad hebben. Gakpo was de eerste helft de beste inderdaad, maar de tweede helft was hij ook een stuk minder", aldus de oud-bondscoach. Uiteindelijk kwam het allemaal goed en was Oranje de baas over Polen.

Feyenoord-doelman vertrekt