PSV’er gevleid én geïrriteerd: “Tegelijkertijd word ik er moe van”

Hij is momenteel één van de meest besproken PSV’ers en schittert in de tussentijd ook nog in het shirt van Oranje: Joey Veerman. In gesprek met De Telegraaf reageert hij op de tips van analisten om naar Real Madrid te verkassen.

De kersverse UEFA Champions League-winnaar is volgens Youri Mulder en Arnold Mühren namelijk dé perfecte club voor de Volendammer. Zij hebben de Nederlander aangemerkt als ideale opvolger van de vertrekkende Toni Kroos. De Duitser zet na het EK een punt achter zijn carrière.

PSV-middenvelder reageert op Real Madrid-suggesties

In de ochtendkrant weet hij niet helemaal hoe te reageren op de suggesties van de twee Nederlandse ex-profvoetballers, ondanks dat hij het bijzonder vindt om gelinkt te worden aan de Spaanse topclub. “Tegelijkertijd word ik er moe van en voelt het ongemakkelijk. Vooral omdat ik er iedere keer op moet reageren, terwijl er totaal niets speelt. Ik word ermee geconfronteerd, omdat iemand op televisie zegt dat ik daar goed zou passen en een Spaanse krant iets schrijft."

Waar speelt Joey Veerman volgend seizoen?

Het klink surreëel om speler te zijn van De Koninklijke. “Misschien pas ik daar, maar hé, het is Real Madrid. Ja, als je ziet welke spelers die voorin hebben lopen… Daar kan je wel een balletje aan kwijt. Ik zou er juist blij mee kunnen zijn, maar het blijft ongemakkelijk voelen. Zeker omdat er niets waar is van alle geruchten."

Het is nog niet bekend wat de spelverdeler komende zomer beslist, maar hij maakt wel duidelijk aan welke voorwaarde zijn volgende werkgever moet voldoen. "Als ik een transfer maak, dan wel naar een club die graag de bal heeft. Ik ben geen speler die de hele wedstrijd inzakt en achter de bal aanloopt." Een andere oud gediende kan juist weer terugkeren in het Philips Stadion.

Feyenoord-doelman vertrekt