'Ajax denkt aan doelpuntenmaker van Oranje'

Ajax is in de markt voor Wout Weghorst, zo meldt het Algemeen Dagblad. De Amsterdammers willen komende zomer toe slaan, maar wat moet de spits kosten?

Komt Weghorst naar Ajax?

Volgens het AD gaat Ajax proberen om Weghorst voor de neus van FC Twente weg te kapen. De international van Oranje, die tijdens de oefeninterland tegen Canada (4-0) nog trefzeker is, wordt gezien als optie bij een eventuele verkoop van Chuba Akpom.

'Weghorst prijkt op het lijstje van potentiële versterkingen dat de nieuwe clubleiding de voorbije maanden heeft samengesteld', pakt het medium mee uit. Voor Weghorst lijkt er geen rol als eerste spits te zijn weggelegd bij Ajax. In Amsterdam denkt men namelijk niet aan een vertrek van Brian Brobbey. Weghorst wordt dan ook gezien als super-sub en routenier voor in de kleedkamer.

Hoeveel is Weghorst waard?

Weghorst, die dit seizoen op huurbasis bij TSG Hoffenheim speelt, keert komende zomer terug bij Burnley. Bij het AD spreekt men van een mogelijk transfervrije deal. In Engeland staat Weghorst nog vast tot medio 2025. De martkwaarde van Weghorst wordt geschat op zes miljoen euro.

Feyenoord-doelman vertrekt