Cillessen en Kramer clashen wederom: "Zoveelste keer dat hij dit bewust doen"

Jasper Cillessen stond zaterdagavond in Waalwijk met NEC tegenover RKC (1-3, winst). De doelman aan Nijmeegse zijde clashte in de eerste helft met RKC-spits Michiel Kramer, die de goalie in zijn gezicht raakte. Na afloop van het duel sprak Cillessen voor de camera van ESPN zich onder meer uit over het incident.

In de eerste helft zette NEC de tegenstander binnen mum van tijd op een 0-3 achterstand door twee treffers van Oussama Tannane en één goal van Elayis Tavsan. Cillessen was kort voor de openingstreffer van de Nijmegenaren belangrijk door zijn doel schoon te houden en twee inzetten van RKC af te stoppen. De doelman van NEC had diezelfde eerste helft ook een aanvaring met de spits van de Waalwijkers, waarbij Kramer doorliep op de doelman voor een rebound en vervolgens Cillessen in zijn gezicht raakte.

Tekst gaat verder onder de video

Cillessen: "Dit is niet de eerste keer"

Na afloop van het duel in Waalwijk verscheen Cillessen voor de camera en nadat er uitgebreid was gesproken over de wedstrijd en de Oranje-selectie kwam het incident met Kramer ter sprake. De doelman van NEC reageerde op de vraag wat er tussen hem en de spits van RKC speelt: "Dat moet je aan hem vragen. Dit is in ieder geval niet de eerste", aldus Cillessen, die vervolgens terugdenkt aan eerdere aanvaringen. "Het is volgens mij de derde of vierde keer dat hij bewust doorloopt en nu weer", legt de doelman uit, die geen idee heeft waarom dit telkens gebeurt.

Eerdere aanvaringen met Kramer

Kramer werd na afloop van het duel door Cillessen beticht dat de spits dit soort acties vaker uitvoert op de doelman van NEC. De spits van RKC ontkent echter dat hij bewust doorliep op Cillessen: "Prima als hij over mij wil praten. Dat mag hij lekker doen", aldus Kramer.

De spits clashte in voorgaande jaren als speler van ADO twee maal met Cillessen. De eerste keer was in het seizoen 2013/14 toen Ajax destijds 0-4 in Den Haag won. Kramer plantte tijdens dat duel een elleboog in het gezicht van de doelman en ontving een gele kaart van de scheidsrechter. Deze werd later omgezet en Kramer werd voor vier duels geschorst, waarvan één voorwaardewijl. Kramer was destijds schuldbewust, maar had een jaar later opnieuw een aanvaring met Cillessen. De bal viel tussen Kramer en Cillessen, waarbij het tweetal in botsing kwam. De doelman pakte de bal waarna Kramer niet hoog genoeg opsprong en raakte vervolgens Cillessen op zijn hoofd.

Rivaliteit tussen ex-Ajacied en ex-Feyenoorder?

Kramer werd in 1988 geboren in Rotterdam en speelde tussen 2015 en 2018 voor Feyenoord, waar hij onder meer de landstitel won in 2017. De spits sprak zich in aanloop naar de Klassieker van zondagmiddag uit over Ajax: "Ik word een beetje moe van die zelfingenomen Ajacieden die overal rondlopen", stelde Kramer onder meer. De spits stond in het shirt van Feyenoord in het seizoen 2015/16 twee maal tegenover Cillessen als doelman van Ajax. Gedurende die wedstrijden hield Kramer zich in ten opzichte van de doelman.