NOS-journalist denkt aan sabotage bij Ajax: "Is er meer aan de hand"

Na de wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax, waarbij de Rotterdammers met maar liefst 6-0 wonnen, uitte Joep Schreuder van de NOS zijn verbazing over een opvallende actie van Branco van den Boomen vlak voor het vijfde doelpunt van Feyenoord. Na de wedstrijd stelde Schreuder aan trainer John van 't Schip van Ajax de vraag of er mogelijk sprake was geweest van sabotage.

Maakte Branco van den Boomen een bewuste fout?

Van den Boomen, die in de tweede helft als invaller in het veld kwam, verloor op knullige wijze de bal aan Feyenoord. Dit gaf Quinten Timber de kans om direct te profiteren en het vijfde doelpunt voor Feyenoord te scoren.

Sabotage

Schreuder benaderde na de wedstrijd een teleurgestelde Van 't Schip en keerde nog even terug naar dit specifieke moment: "Van den Boomen die de bal zo gemakkelijk verloor op het middenveld...", begon Schreuder. "Je kunt het afdoen als persoonlijke fouten, maar is er meer aan de hand? Is er sprake van sabotage?"

Kijk ook: Heeft Jan Boskamp medelijden met Ajax? Wat denk je? 

Reactie John van 't Schip op sabotage-suggestie

Van 't Schip hoefde niet lang na te denken over zijn reactie op deze vraag van de NOS-verslaggever. "Nee, natuurlijk niet", reageerde de Ajax-coach duidelijk. "Vanaf het begin van de wedstrijd zaten we niet in ons spel. We werden onder druk gezet en spelers probeerden individueel iets te forceren. Er werden persoonlijke fouten gemaakt, maar dit was een collectief falen van het team." Na afloop van de Feyenoord-Ajax werd de spelersbus in Amsterdam opgewacht door teleurgestelde Ajax-fans

Ook interessant
Feyenoord-doelman vertrekt