Update: Alle (mogelijke) transfers van Feyenoord in de zomer van 2024

Feyenoord wacht een drukke zomer. De club uit Rotterdam zal naar verwachting vooral spelers gaan verliezen, maar heeft ook de eerste aanwinsten al binnen. Dit zijn alle (mogelijke) transfers van Feyenoord in de zomerse transfermarkt van 2024. 

Aanwinsten Feyenoord 2024/2025 

De eerste zomeraanwinsten voor Feyenoord zijn bekend. Waar het voor Gijs Smal nog om geruchten gaat is de transfer van Anis Hadj Moussa inmiddels bevestigd.

Gijs Smal  

De transfer van Gijs Smal naar Feyenoord is nog niet officieel bevestigd door de club, maar meerdere media hebben al gemeld dat de transfer in kannen en kruiken is. De linksachter van FC Twente zal de strijd moeten aangaan met Quilinschy Hartman en vervangt Marcos López, die hoogstwaarschijnlijk zal vertrekken uit Rotterdam. 

Anis Hadj Moussa 

Anis Hadj Moussa zal de aanvalslinie van Feyenoord volgend seizoen komen versterken. Feyenoord maakte de transfer van Anis Hadj Moussa inmiddels officieel bekend.

Ondrej Lingr

Ondrej Lingr ligt nog tot het einde van het seizoen vast in Rotterdam, dit op huurbasis. De middenvelder uit Tsjechië heeft geen basisplaats weten af te dwingen bij Feyenoord en maakt vooral minuten als invaller. In de zomer zal hij echter niet terugkeren bij Slavia Praag, omdat hij definitief overgenomen dient te worden komende zomer. Dat gaat over enkele miljoenen.

De volgende spelers terug na een verhuurperiode

  • Marcus Pedersen (US Sassuolo, verdediging)
  • Patrik Wålemark (sc Heerenveen, aanval)
  • Ezequiel Bullaude (CA Boca Juniors, middenveld)
  • Neraysho Kasanwirjo (Rapid Wien, verdediging)
  • Ramon Hendriks (Vitesse, verdediging)
  • Antef Tsoungui (FC Dordrecht, verdediging)
  • Mimeirhel Benita (Excelsior, verdediging)
  • Ilias Sebaoui (FC Dordrecht, aanval)
  • Thijs Jansen (BV De Graafschap, doelman) 

Geruchten transfers Feyenoord 2024/2025 

Chris-Kévin Nadje

Feyenoord heeft zich officieel gemeld voor de diensten van Chris-Kévin Nadje. De middenvelder van het Franse FC Versailles staat in de belangstelling van de Rotterdammers en er werd al een openingsbod gedaan door Feyenoord.

Omari Hutchinson

Omari Hutchinson wordt gelinkt aan een transfer naar Feyenoord. De 20-jarige Jamaicaan speelde in de jeugd van Arsenal en Chelsea en werd dit seizoen verhuurd aan Ipswich Town, wat promoveerde naar de Premier League. Tijdens zijn verblijf bij Ipswich speelde Hutchinson 44 keer en was tien keer trefzeker.

Stefan de Vrij

Volgens het Italiaanse La Gazetta Dello Sport staat De Vrij open voor een terugkeer naar Feyenoord deze zomer. In 2023 besloot de Nederlander langer te verblijven bij werkgever Internazionale Milano. Er is nog geen sprake van contact tussen de club en de speler. De Vrij heeft een contract bij de Italiaanse club tot medio 2025. 

Wagner Pina

Feyenoord volgt de 21-jarige rechtervleugelverdediger Wagner Pina, zo meldt Portugese Criolosports. Pina speelt bij GD Estoril Praia, de nummer dertien uit de Portugese Liga. Er is nog geen sprake van contact en ook AZ zou interesse hebben. De verdediger ligt nog vast bij Estoril tot medio 2027. 

Nathaniel Adjei

Volgens het Zweedse Expressen.se heeft Feyenoord concrete interesse in de 21-jarige centrale verdediger. In de afgelopen wintertransferperiode informeerde de club ook al naar Adjei, maar die vertrok toen naar het inmiddels gedegradeerde Lorient FC. Deze zomer zou Feyenoord het wederom willen proberen om de speler over te nemen van Hammarby. Adjei ligt nog vast bij de Zweedse club tot medio 2026. 

Pau Víctor

Feyenoord zit achter Pau Vïctor aan. De 22-jarige spits, die momenteel bij FC Barcelona speelt, staat ook in de belangstelling van Ajax en AZ. Zelf 

Aleks Zekovic

Feyenoord heeft concrete interesse in Aleks Zeković. De club heeft een contract klaarliggen voor de 17-jarige aanvallende middenvelder van Angers SCO. Aangezien Zeković transfervrij is, hoeft Feyenoord officieel geen contact op te nemen met de Franse club om hem te benaderen. Hij staat open volgens 1908.nl open voor een transfer naar de club uit Rotterdam.

Derek Cornelius

Feyenoord heeft interesse in verdediger Derek Cornelius van Malmö FF. Volgens berichtgeving van FotbollDirekt heeft ook Ajax serieuze interesse in de 26-jarige Canadees.Volgens het Zweedse medium wordt Cornelius beschouwd als de beste centrale verdediger in de Allsvenskan bij Malmö.

Bryan Gil

Feyenoord toont volgens 1908.nlopnieuw interesse in Bryan Gil Salvatierra, een speler waar ze afgelopen winter ook al naar lonkten. Nu zijn er opnieuw gesprekken gaande en heeft Feyenoord al meerdere aanbiedingen op tafel gelegd voor Gil bij Tottenham Hotspur. In april heeft Feyenoord een officieel voorstel gedaan voor Gil, die wordt gezien als een waardevolle toevoeging aan het team. Het is duidelijk dat Feyenoord al geruime tijd probeert om de Spanjaard los te weken bij Tottenham Hotspur.

Konstantinos Koulierakis 

Een eventueel vertrek van David Hancko is volgens Griekse media al ingecalculeerd, want zij maken melding van Rotterdamse interesse in Konstantinos Koulierakis. Sporttime is de brenger van het transfergerucht en één van de journalisten heeft een Feyenoord-scout gespot op de tribune. Hij is een linksbenige centrale verdediger van twtintig jaar oud en er is onder meer interesse vanuit Spanje en Italië. Volgens het medium hangt er een prijskaartje van zo'n twaalf miljoen euro aan Koulierakis. De doorgaans goed geïnformeerde Sky Sport-journalist Florian Plettenberg meldt echter dat er al gesprekken hebben plaatsgevonden tussen Koulierakis en Eintracht Frankfurt. Mocht Willian Pacho de Duitse club verlaten dan zou de Griekse verdediger hem moeten opvolgen. Wat ten koste zou gaan van een mogelijke transfer naar Feyenoord. 

Michal Sadílek

Michal Sadílek wordt naast Gijs Smal als tweede speler genoemd die FC Twente kan verlaten voor Feyenoord. Van concrete interesse is nog geen sprake, maar wel dat de club de middenvelder in de gaten houdt. Dit meldt Feyenoord Transfermarkt. Sadilek ligt nog tot medio 2026 vast bij FC Twente.

Yankuba Minteh 

Yankuba Minteh wordt tot het einde van huidig seizoen gehuurd door Feyenoord van Newcastle United, maar kan, als het aan de speler zelf ligt, langer bij de Rotterdammers blijven. Eerder gaf Minteh aan dat hij graag langer bij Feyenoord blijft

Verkopen/ (mogelijke) uitgaande transfers Feyenoord 2024/2025 

Ramon Hendriks

FC Nürnberg voert gesprekken met Ramon Hendriks, zo meldt 1908.nl. De 22-jarige verdediger ligt nog tot medio 2026 vast bij Feyenoord en kan vertrekken. Zijn huidige martkwaarde volgens Transfermarkt is 800 duizend euro.

Ilias Sebaoui

Ilias Sebaoui is dit seizoen de absolute smaakmaker van FC Dordrecht en is officieel in dienst van de Rotterdammers. Hij werd afgelopen zomer transfervrij opgepikt bij het Belgische Beerschot en volgens 1908 bevinden gesprekken over contractverlenging in De Kuip zich al in de 'afrondende fase'. Op dit moment loopt zijn contract tot medio 2025 en het doel is om dat open te breken. Willem II en Go Ahead Eagles zouden interesse hebben in het overnemen van de aanvaller, zo meldt 1908.nl. Het is namelijk niet waarschijnlijk dat hij op een basisplaats kan rekenen bij Feyenoord.

Alireza Jahanbakhsh

Het contract van Alireza Jahanbakhsh is formeel opgezegd. Feyenoord kan de buitenspeler nog een aanbieding doen en anders kan de international van Iran op zoek naar een nieuwe club. Hij zou interesse vanuit het Midden-Oosten hebben afgeslagen en kijken naar andere aanbiedingen.

Kostas Lamprou

Kostas Lamprou tekende in de zomer van 2023 een overeenkomst voor één seizoen, net als bij Jahanbakhsh, is zijn contract formeel opgezegd. De doelman kan dus op zoek naar een nieuwe club.

Ondrej Lingr

De Tsjechische voetballer kwam afgelopen zomer over op huurbasis van Slavia Praag. Lingr gaf in een interview aan dat hij hoopt op meer speeltijd. De middenvelder geeft aan met zijn zaakwaarnemer te kijken naar de toekomst. Hij zou niet graag nog een jaar in zijn ontwikkeling willen verliezen. De club beslist uiteindelijk over zijn toekomst. Feyenoord kan de koopoptie in zijn contract lichten.

Marcos López

Met het aantrekken van Gijs Smal, is de verwachting dat Marcos López Feyenoord zal gaan verlaten. De linskachter kwam in de zomer van 2022 voor 1,2 miljoen euro over van San Jose Earthquakes, maar wist nooit veel indruk te maken. Hij ligt nog tot medio 2026 vast en kan mogelijk een permanente transfer maken.

Santiago Gimenez

Santiago Giménez geniet interesse van een aantal topclubs. Gimenez gaat de Rotterdammers in de zomer hoogstwaarschijnlijk voor een recordsom verlaten. Dit is wat hij minimaal zal gaan opleveren bij een transfer.

Mats Wieffer

Voor Mats Wieffer geldt dat hij veel interesse heeft opgewekt in het buitenland. Vooral Spanje lijkt een gewilde bestemming, aangezien FC Barcelona én Atlético Madrid interesse getoond hebben. De Madrilenen hebben zelfs afgelopen winter een move proberen te maken, maar de clubs kwamen er niet uit. Daardoor ging een tussentijdse transfer nog niet door. Deze zomer lijkt Wieffer de clubs voor het uitkiezen te hebben.

Lutsharel Geertruida

Lutsharel Geertruida had vorige zomer zijn spullen al gepakt, zo leek hij te verkassen naar het Duitse RB Leipzig en zodoende miljoenen in de kas van zijn club te brengen. Op het allerlaatste moment besloten de Duitsers echter de stekker uit een deal met de Rotterdammers te trekken vanwege de prijs. Deze zomer is de verwachting dat Geertruida alsnog zijn gewilde transfer gaat maken. Afgelopen week kwam het nieuws naar buiten dat RB Leipzig zich voor het tweede jaar oprij voor hem meldt.

David Hancko

David Hancko vertelde eerder dat hij de Premier League als droombestemming ziet, mocht hij vertrekken bij Feyenoord. De verdediger heeft het naar zijn zin in Rotterdam, maar is zich van de interesse in hem bewust. Dit is wat hij Feyenoord minimaal kan opleveren bij een transfer.

Het Italiaanse Napoli lijkt de voornaamste kandidaat om in zee te gaan met de verdediger van Feyenoord. Volgens La Gazzetta dello Sport bereiden zij namelijk een bod voor met een waarde van twintig miljoen euro. De onderhandelingen zijn nog niet in gang gezet, maar de contacten zijn gelegd met de entourage van de Slowaak.

Timon Wellenreuther

Timon Wellenreuther werd gehaald als tweede doelman, maar heeft vanwege blessureleed van concurrent Justin Bijlow, de plek onder de lat gepakt. Mocht Bijlow straks weer terugkeren, is een groot vraagteken wat Arne Slot gaat doen. PSV heeft het oog laten vallen op Wellenreuther. De interesse is niet concreet, maar vooral oriënterend. Mocht hij opnieuw voor de Rotterdamse sluitpost gaan, lijkt een vertrek van Wellenreuther onvermijdelijk.

Ook interessant
Feyenoord-doelman vertrekt