Eredivisie-smaakmaker verkast naar België: ‘Geen Feyenoord of Ajax’

De transfer van Tjaronn Chery naar Royal Antwerp FC is officieel bevestigd door de club uit België. De 35-jarige Chery komt transfervrij over van Maccabi Haifa, dat hem het afgelopen halfjaar aan NEC verhuurde. 

Smaakmaker bij NEC 

NEC haalde Chery in de winterse transfermarkt naar Nijmegen. De samenwerking werd een groot succes, zo behaalde de club de bekerfinale. In de Eredivisie eindigde NEC op een knappe zesde plek. Chery kwam in beide competities in totaal tot zes treffers en vier assists in 18 wedstrijden. 

Chery had graag voor een Nederlandse topclub willen spelen 

Op de kanalen van NEC bedankte Chery de club. "Ik heb al eerder gezegd: ik heb het fantastisch naar mijn zin. Het is fijn om met de trainer en de spelers te werken", vertelt hij. "Maar wat aan mij knaagde, is dat ik nooit bij een topclub heb gespeeld. Als ik hier bij NEC zou blijven, zou ik heel dankbaar zijn. Maar het zou altijd aan me blijven knagen als ik stop met voetballen. Dat ik weet dat ik in de top had kunnen spelen, ook bij Feyenoord en Ajax, maar dat het er nooit van is gekomen." Met zijn transfer naar Royal Antwerp FC komt de middenvelder toch nog in de top te voetballen. "Uiteindelijk was dat een grote reden om de stap naar België te maken. Uiteindelijk gaf dat de doorslag."

Deze Nederlandse clubs gaan Europa in

NEC werd in de halve finale van de play-offs om Europees voetbal uitgeschakeld door Go Ahead Eagles (1-2). Deze clubs uit Nederland gaan aankomend seizoen Europa in.

Feyenoord-doelman vertrekt