Boskamp over haarband van Memphis: 'Al loopt 'ie in zijn blote reet'

Johan Boskamp heeft zich uitgesproken over de recente kritiek op Memphis Depay en zijn opvallende zweetband. In een gesprek met Het Belang van Limburg benadrukt de oud-analist dat het niet gaat om het uiterlijk van Memphis, maar om zijn prestaties op het veld.

Boskamp ontving het medium thuis om samen Nederland-Turkije te kijken. Ondanks zijn betrokkenheid bij het Nederlands voetbal, maakt hij duidelijk dat hij geen fervent patriot is. "Of ik een patriot ben? Nee, alleen voor Rotterdam," aldus Boskamp.

De laatste weken kreeg Memphis veel kritiek, deels vanwege zijn opvallende looks. Boskamp maakt echter duidelijk dat dit hem niets uitmaakt. "Geweldige voetballer die Memphis, maar hij maakt alles zo moeilijk," zegt Boskamp over Memphis' spel tegen Turkije. "Zijn haarband? Laat me koud. Al loopt ie rond in zijn blote reet, als hij de bal er maar inschiet."

Of Boskamp de volgende wedstrijd tegen Engeland in het stadion gaat bekijken, is nog maar de vraag. "Ik ben uitgenodigd, maar heb nog niet toegehapt. Zien jullie mij al meespringen van links naar rechts? Nee, ik blijf waarschijnlijk lekker thuis op m'n bankie." Hij voorspelt een spannende wedstrijd. "Fifty-fifty. Engeland heeft zo veel goede spelers, maar ik zie geen ploeg. Hetzelfde geldt voor Nederland in de eerste helft tegen Turkije. Maar als ze er vol voor gaan als team, zoals in het laatste halfuur, kan het wel eens een mooie avond worden."

Feyenoord-doelman vertrekt