Heitinga en Advocaat wordt 'middelvinger naar fans' verweten: "Ze weigeren gewoon te leveren"

De kwartfinales van de KNVB beker stonden afgelopen dinsdag, woensdag en donderdag op het programma, maar zowel Dick Advocaat (ADO den Haag) als John Heitinga (Ajax) kozen er voor om basisspelers rust te geven. Volgens Valentijn Driessen 'een dikke middelvinger naar het voetbalpubliek'. Zo schrijft hij in zijn column in De Telegraaf.

Advocaat liet voorafgaand het bekerduel tegen PSV, dat uiteindelijk met 3-1 verloren ging, al weten dat hij spelers zou sparen: "De belangen voor ons zijn duidelijk. Die liggen voor ons in de competitie", stelde de coach van de Hagenezen. Heitinga koos er ook voor om diverse spelers rust te gunnen. Zo kregen Jorge Sanchez, Jorrel Hato, Calvin Bassey, Florian Grillitsch, Francisco Conceiçao en Brian Brobbey de kans tegen De Graafschap (0-3, winst). Driessen schrijft in zijn column niet te spreken te zijn over de keuzes van Advocaat en Heitinga: "Dit soort fratsen van ADO en Ajax zijn een dikke middelvinger naar het voetbalpubliek. De fans komen dure kaartjes terwijl de clubs als amusementindustrie gewoon weigeren te leveren", stelt de chef voetbal van De Telegraaf, die vervolgens de vergelijking maakt met de theatersector: "Dat Theo Maassen even de accu moet opladen na twintig optredens en Jan Beuving stuurt", aldus Driessen.

Liet ADO den Haag een kans liggen?

ADO den Haag nam het in de kwartfinale van de KNVB beker op in het Philips Stadion tegen PSV, maar keek na een half uur spelen al tegen een 2-0 achterstand aan. Volgens Driessen lonkt, mede door de kwalificering van Spakenburg, een plek in de bekerfinale: "ADO liet in Brabant een unieke kans liggen om de halve finale van de KNVB beker te halen. Terwijl op de achtergrond de bekerfinale lonkte", stelt de sportjournalist. "Geen overbodige luxe", schrijft Driessen doelend om de financiële situatie van de Haagse club.

Feyenoord-doelman vertrekt