Welke spelers wonnen het vaakst de Johan Cruijff Schaal?

De Johan Cruijff Schaal heeft door de jaren heen enkele recordwinnaars gekend. Maar welke spelers wonnen de prestigieuze prijs het vaakst?

Een aantal spelers hebben de trofee een record aantal keren veroverd. Opvallend is dat de spelers dit allen deden in dienst van PSV of Ajax.

Twee spelers met zeven overwinningen

De centraal middenvelder Mark van Bommel heeft de Johan Cruijff Schaal zeven keer gewonnen, en wel allemaal met PSV. Ernest Faber, de centrale verdediger, deelt het record van zeven overwinningen met Van Bommel. Ook Faber behaalde al zijn titels met PSV, waar hij bekend stond om zijn solide verdedigende capaciteiten.

Twee spelers met zes overwinningen

Ronald Waterreus won de Johan Cruijff Schaal zes keer met PSV. Zijn uitstekende prestaties onder de lat waren een fundament voor PSV's overwinningen. Luuk de Jong heeft de Johan Cruijff Schaal zes keer veroverd, met twee overwinningen bij FC Twente en vier bij PSV.  Wint De Jong de strijd met Feyenoord, dan komt hij in het rijtje met Van Bommel en Faber.

Drie spelers met vijf overwinningen

Wilfred Bouma is een van de twee spelers die de Johan Cruijff Schaal vijf keer heeft gewonnen; en dat allemaal met PSV. De Deense rechtsbuiten Dennis Rommedahl heeft ook vijf Johan Cruijff Schalen op zijn naam staan; vier met PSV en één met Ajax. Jaap Stam heeft de schaal ook vijf keer gewonnen, verdeeld over Ajax en PSV: twee om drie.

Welke clubs wonnen het vaakst de Johan Cruijff Schaal

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers