Johan Derksen fileert Mislintat: 'Het zijn allemaal Willem II-spelers'

Johan Derksen begrijpt niets van het beleid van Ajax. In het praatprogramma Vandaag Inside haalt Derksen hard uit naar Sven Mislintat. Zo vergelijkt de oud-profvoetballer de selectie van de Amsterdammers met de jaren ervoor en concludeert hij iets pijnlijks.

Kritiek op Ajax

Met twaalf nieuwelingen koos Ajax niet voor zekerheid. Het is nog maar de vraag of trainer Maurice Steijn er een samenstelling van kan gaan smeden, helemaal na de matige start van Ajax waardoor de Amsterdammers na drie wedstrijden op vijf punten staan. De Snor kijkt kritisch terug op de afgelopen transferperiode van Ajax: “Als je vroeger naar Ajax ging, kon je echt goed voetballen, anders kwam je daarvoor niet in aanmerking. Er spelen nou allemaal spelers van Willem II bij Ajax."

Ook tafelgenoot René van der Gijp begrijpt weinig van het beleid van Ajax: “Stel: je koopt er drie, waar je bij voorbaat niet weet of het versterkingen zijn. Dan grijp je als club toch in? ‘Het is nu wel leuk geweest’, zeg je dan. Je moet natuurlijk ook altijd een paar spelers kopen waarvan je weet dat ze er meteen zullen staan”, stelt de oud-prof vast.

Beslissende week

Met drie lastige wedstrijden voor de boeg, is een horrorscenario mogelijk voor Steijn. Eerst moet het zondagmiddag naar Enschede, daarna speelt Ajax doordeweeks in de Europa League thuis tegen Marseille en die zondag daarop komt Feyenoord op bezoek: “Maurice Steijn moet hierdoor aan een dood paard trekken, het is één groot wanbeleid daar. Ik denk dat na FC Twente-uit heel veel duidelijk wordt. Dan kan na drie wedstrijden het seizoen al voorbij zijn”, voorspelt Johan Derksen.

Ook interessant