Team van de week! Feyenoord hofleverancier in speelronde 23!

Speelronde 23 zit er alweer op en daarin wist de gehele top vier van deze Eredivisie te winnen. Zo was Feyenoord te sterk voor Fortuna Sittard, wonnen Ajax en AZ met de hakken over de sloot en versloeg PSV FC Twente. FC Groningen pakte drie hele belangrijke punten in de strijd tegen degradatie en ook zij leveren daarom spelers aan voor het Team van de Week!

De hofleverancier van dit elftal is Feyenoord. De Rotterdammers blijven op koers voor hun eerste titel sinds 2017 en wonnen met 2-4 van Fortuna. David Hancko en Orkun Kökcü speelden beide een sterke wedstrijd en ook Mats Wieffer zette zijn sterke vorm door. Hij scoorde een fantastisch afstandschot. PSV levert twee namen aan dit team. Xavi Simons blijft maar uitblinken en krijgt dan ook de nodige complimenten. Daarnaast speelde Johan Bakayoko een sterke wedstrijd bij de Eindhovenaren. Hij gaf twee assists

Tekst gaat verder onder de Tweet.

FC Groningen en NEC hebben ook twee spelers in de beste elf van afgelopen weekend. Bij de Groningers waren Liam van Gelderen en Ricardo Pepi beide belangrijk met een doelpunt en daarmee de drie punten tegen Excelsior. In Nijmegen hield Jasper Cillessen weer 'de nul' en blonk ook Dirk Proper niet voor het eerst dit seizoen uit. 

Het elftal wordt gecomplementeerd door Mats Seuntjens en Wouter Goes. Laatstgenoemde is pas 18 jaar en scoorde voor AZ tijdens de overwinning tegen SC Cambuur. Seuntjens was erg belangrijk voor RKC in de knappe zege uit bij SC Heerenveen. Daarin gaf hij drie assists.

Bekijk hier het volledige Team van de Week van speelronde 23!

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers