RvC FC Utrecht keurt actie Van Seumeren af: "Past niet bij onze normen en waarden"

De raad van commissarissen van FC Utrecht is niet te spreken over het kleedkamerbezoek van grootaandeelhouder Frans van Seumeren van zaterdagavond na de thuisnederlaag tegen Go Ahead Eagles (1-2). Het voorval past naar eigen zeggen niet bij de normen en waarden van de club uit de Domstad.

Van Seumeren stak na afloop van de nederlaag tegen Go Ahead Eagles zijn woede niet onder stoelen of banken en zocht de kleedkamer van FC Utrecht op om de selectie aan te spreken op de slechte prestaties. Bij dat bezoek kwam het ook tot een fysieke aanvaring met verdediger Sean Klaiber.

"De manier waarop Frans heeft gehandeld past niet bij de normen en waarden van FC Utrecht, waar een veilig werkklimaat voorop staat", legt Pieter Leyssius, voorzitter van de RvC, in een statement op de clubsite uit. "Frans is al vijftien jaar een zeer betrokken aandeelhouder, die veel voor de club heeft betekend en nog altijd betekent, maar in zijn emotie is hij afgelopen zaterdag te ver gegaan".

Daags na zijn kleedkamerbezoek heeft Van Seumeren zijn excuses aangeboden aan de staf en spelers. "Frans heeft er spijt van en heeft ons als RvC, maar ook de hele club, verzekerd dat dit nooit meer zal plaatsvinden", aldus Leyssius.