Netten blijven voorlopig hangen in De Kuip: "We betreuren het besluit"

Feyenoord is voorlopig niet van plan om de netten rond het speelveld in De Kuip weg te halen. Dat blijkt uit een overleg tussen de Feyenoord Supportersraad (FSR) en de directie van de Stadionclub.

"Feyenoord geeft aan dat de netten overeind blijven, zolang de KNVB-regels blijven. De FSR betreurt dit, maar begrijpt het standpunt vanuit Feyenoord. Zij willen niet het risico lopen dat een wedstrijd gestaakt wordt en dat deze wedstrijd op een later moment ingehaald moet worden", zo valt te lezen in de notulen van het overleg, die gepubliceerd zijn op de website van FSV De Feijenoorder.

Vorig jaar april ging het helemaal mis in De Kuip, tijdens de halve finale van de KNVB Beker tussen Feyenoord en Ajax. Daarbij werd Ajacied Davy Klaassen door een gegooide aansteker uit het publiek op zijn hoofd geraakt. Naar aanleiding daarvan scherpte de KNVB de maatregelen rond het staken van wedstrijden aan en besloot Feyenoord om tijdens de resterende thuisduels van het seizoen het veld af te schermen met palen en netten aan alle vier de zijdes.