Hugo Bueno: alles over de huurling van Feyenoord

Hugo Bueno is op huurbasis overgekomen van Wolverhampton Wanderers naar Feyenoord. Maar wie is hij precies, waar komt hij vandaan, heeft hij een relatie en wat is hij waard?

Dit wil je weten over zijn privéleven!

Voordat de carrière van de Feyenoorder in beeld wordt gebracht, komt zijn privéleven eerst aan bod. Waar komt de verdediger vandaan en heeft hij een relatie?

Waar en wanneer is hij geboren?

Hugo Bueno is geboren op 18 september 2002 in Vigo, Spanje.

Wie is zijn broer?

Bueno heeft een tweelingbroer; Guille Bueno, die sinds 2021 speelt voor Borussia Dortmund II.

Heeft hij een vriendin?

Het is niet bekend of de Spanjaard een vriendin heeft. Via zijn sociale media maakt hij hier namelijk niets over bekend.

Is hij actief op sociale media?

De verdediger is actief op Instagram onder de gebruikersnaam @hugobuenoo_. Op zijn sociale media plaatst hij vaak foto's van zijn momenten in het voetbal, maar ook enkele dingen uit zijn privéleven.

Hoe verloopt zijn spelerscarrière?

Speler van Feyenoord word je natuurlijk niet zomaar. Daarom een overzicht van hoe de carrière van de verdediger verloopt.

Op welke positie speelt Hugo Bueno?

De Spanjaard speelt als linkervleugelverdediger, is 1,80 meter lang en linksbenig. Bij Feyenoord speelt de verdediger in het seizoen 2023/24 met rugnummer 16.

Voor welke clubs heeft hij gespeeld?

Bueno doorliep de jeugdopleidingen van ED Val Miñor, CD Areosa en UD Comesaña. Zijn profcarrière bracht hem bij de volgende clubs:

  • Feyenoord (2024-heden)
  • Wolverhampton Wanderers (2019-heden)

In de zomer van 2024 vertrok de verdediger op huurbasis naar Feyenoord en keert een jaar later weer terug naar de Wolves.

Wanneer maakte de verdediger zijn profdebuut?

Hij maakte zijn profdebuut op 15 oktober 2022. Dit gebeurde tijdens een Premier League-wedstrijd tegen Nottingham Forest.

Welke prijzen heeft hij allemaal gewonnen?

De Spanjaard won nog geen enkele hoofdprijs in zijn carrière, iets wat hij als huurling bij Feyenoord waar kan proberen te maken.

Heeft hij een interlandcarrière?

Het spelen voor Wolves lukt hem goed, maar speelde de Spanjaard ook al interlands? Een duik in zijn interlandcarrière!

Wanneer maakte hij zijn interlanddebuut?

Bueno maakte nog geen opwachting voor het nationale elftal van Spanje, maar kwam wel voor diverse jeugdelftallen in actie. Zo droeg hij onder andere de shirts van de Onder 21 en Onder 18. Daarnaast maakte hij zijn opwachting in het Galicisch voetbalelftal, dat niet erkend wordt door de FIFA en UEFA.

Wat voor een marktwaarde en contract?

Een van de belangrijkste aspecten van het moderne voetbal zijn de marktwaardes en contracten van spelers. Zo zit dat bij deze verdediger!

Wat is de marktwaarde van Hugo Bueno?

De marktwaarde van de verdediger wordt in juni 2023 geschat op 6 miljoen euro, zijn hoogste waarde ooit.

Hoe zit zijn contract in elkaar?

Bij Wolves staat Bueno nog onder contract tot medio 2028 en wordt tot het einde van het seizoen 2024/25 aan Feyenoord verhuurd.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers