Nieuwkoop ziet kansen na Champions League-loting: "Vol goede moed de groep in"

Bart Nieuwkoop is tevreden met de loting van Feyenoord. De Rotterdammers treffen in de groepsfase van de UEFA Champions League Atletico Madrid, Celtic en SS Lazio. Volgens de verdediger wachten er een aantal mooie affiches op hem.

"Ik denk dat alle wedstrijden prachtig zullen zijn. Natuurlijk steekt de naam Atletico Madrid er wel bovenuit", reageert de vleugelverdediger. Het wordt echter niet de eerste keer dat Nieuwkoop met Feyenoord deel gaat nemen aan het miljardenbal. "Mijn meest gedenkwaardige wedstrijd was tegen Shakhtar, mijn debuut in de Champions League. Dat zijn de wedstrijden waar je het allemaal voor doet."

"De opkomst op het veld, het Champions League-hymne, dat zijn momenten die je nooit vergeet. Er zijn nog meer van zulke momenten: ik heb enorm genoten van de uitwedstrijd tegen Manchester City. Dit zijn prachtige wedstrijden om in te spelen. We hebben er één gewonnen, dat was tegen Napoli thuis", blikt hij terug. "Wij gaan nu vol goede moed de groep in en we zitten vol vertrouwen."

Schorsing is voorbij

Daarnaast mag de verdediger ook weer spelen in de Eredivisie. Na zijn rode kaart tegen Fortuna Sittard, in de eerste speelronde van de competitie, heeft hij twee duels vanaf de tribune moeten aanschouwen. "Dat was niet een rentree wat ik voor me had gezien. Het was een mooie week, met helaas die rode kaart tegen Fortuna. Dat was een pittige, voor die kaart zat ik prima in de wedstrijd. Ik dekte iets te gretig door. Ongelukkig, ik gleed weg en ik kwam op zijn voet terecht", zegt hij over de overtreding.

Door de terugkeer van Trauner is een basisplaats voor Nieuwkoop nog geen garantie. "Het is alleen maar goed dat Trauner terug is. Die concurrentiestrijd wil je hebben als speler, daar was ik ook weer naar op zoek. Ik ga hard werken voor mijn kans. Het is niet meer dan normaal bij een topclub als Feyenoord", besluit hij.

Ook interessant