Dessers over bijnaam: "Eigenlijk hoor ik dat niet zo graag"

Cyriel Dessers speelt dit seizoen bij Feyenoord en maakt een goede indruk. Buiten het feit dat de aanvaller het zelf goed naar zijn zin heeft, heeft hij ook een plekje in de harten van Het Legioen weten te bemachtigen. De Nigeriaanse Belg heeft enorm veel zin in de kraker tegen Olympique Marseille, maar wil toch nog even iets kwijt.

De aanvalsleider maakt duidelijk dat hij liever geen 'cultheld' genoemd wil worden. "Eigenlijk hoor ik dat niet zo graag", zegt hij in De Telegraaf. "Cultvoetballers zijn voor mij spelers die eigenlijk niet zo goed waren, maar zich wel in de harten van de fans hebben gespeeld. In het begin was dat grappig: ik viel vaak in en scoorde een paar keer in de 92e minuut. Ik begrijp het dus wel. Maar ik denk dat ik ondertussen meer heb laten zien dan dat. Als je een ploeg als Feyenoord naar de halve finales van een Europese beker kunt schieten, is de cult er wel een beetje van af".

De 27-jarige spits, die voor één seizoen wordt gehuurd van KRC Genk, is ook blij dat de naam 'luxe-invaller' verleden tijd is. Hij hoopt in de clash tegen Olympique Marseille opnieuw belangrijk te zijn en schuift de kritiek op de Conference League opzij. "In de poulefase speelden we tegen Slavia Praag, Union Berlin en Maccabi Haifa, allemaal goeie clubs. Daarna volgden Partizan Belgrado en opnieuw Slavia Praag. En nu wacht Marseille in de halve finales. Dan kan je niet van een klein toernooitje spreken. Nee, de Conference League leeft hier echt".

Feyenoord-doelman vertrekt