Directeur FC Groningen: "Er waren heel veel signalen"

Directeur Wouter Gudde schaamt zich diep voor de gebeurtenissen tijdens FC Groningen - Ajax. De algemeen directeur begrijpt dat supporters ontevreden zijn met de gang van zaken dit seizoen en de degradatie. Hij kan er echter niet bij met zijn hoofd dat 'supporters' het zo verzieken voor elkaar en de club.

Gudde verscheen na de wedstrijd voor de camera van ESPN. Hij stond de sportzender te woord en probeerde een verklaring te geven voor de gebeurtenissen. "Het is wederom een vreselijke middag. Zag ik het aankomen? De vraag is beter: waren er signalen? Ja, heel veel. Hadden we het kunnen voorkomen? Als je weet hoeveel we hebben geschakeld met internationale politie, we hebben vuurwerkhonden en extra fouillering ingezet. Als iemand de gouden oplossing heeft om dit te voorkomen, hoor ik het graag. Ik kijk naar mijn eigen organisatie en die hebben er echt alles aan gedaan. Het is enorm pijnlijk, vooral voor alle mensen in het stadion."

"Ik weet dat we gedegradeerd zijn en dat we een dramatisch seizoen hebben gehad, maar dit schaadt de club enorm. Ik heb ook een zoontje van tien die op de tribune zit en die is ook teleurgesteld, maar die verheugde zich op deze wedstrijd. Ajax komt op bezoek, daar wil je graag naar kijken. Dat een klein groepje het verziekt, is extra pijnlijk."

"Het is gewoon vreselijk dat je met zulke intenties naar een voetbalstadion komt en bewust een middag voor iedereen verziekt. Wij hadden al heel zware restricties op doeken en andere zaken, maar toch komt er zoiets binnen. We zullen de schuldigen zo lang mogelijk buiten het stadion gaan houden", besluit Gudde.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers