Alles over het EK onder 21 en Jong Oranje: wie doen er mee en waar is het te zien?

Het lijkt alsof al het voetbal zo goed als afgelopen is, maar niks is minder waar. Woensdagavond start het EK onder 21. Jong Oranje is van de partij en gaat proberen de titel te pakken. Hier lees je alles over dit toernooi!

Waar wordt het gehouden?

Het toernooi wordt gespeeld in Georgië en Roemenië. Zij zijn de twee gastlanden en waren dan ook automatisch geplaatst voor dit toernooi.

Wie doen er mee?

De landen zijn verdeeld over vier poules van vier. In poule A zitten gastland Georgië, Portugal, België en Nederland. Een op het oog zware poule voor Jong Oranje. De overige poules zijn als volgt verdeeld:

  • Poule B: Roemenië, Spanje, Oekraïne en Kroatië 
  • Poule C: Tsjechië, Engeland, Duitsland en Israël 
  • Poule D: Noorwegen, Zwitserland, Frankrijk en Italië 

Aan het toernooi doen vele grote namen mee. Denk daarbij aan Sandro Tonali (Italië en AC Milan), Curtis Jones (Engeland en Liverpool), Mychajlo Murdyk (Oekraïne en Chelsea) en Youssoufa Moukoko (Duitsland en Borussia Dortmund). 

Daarnaast zijn er nog genoeg grote namen die het toernooi, na een zwaar seizoen met club en land, links hebben laten liggen. Zo mogen Lutsharel Geertruida en Xavi Simons ook nog uitkomen voor Jong Oranje en heeft de Georgische smaakmaker van Napoli Chvitsja Kvaratschelia ook besloten om lekker vakantie te gaan vieren.

Waar is het te zien?

Jong Oranje speelt zijn wedstrijden om woensdag 21 juni, zaterdag 24 juni en dinsdag 27 juni. Zij spelen achtereenvolgens tegen de leeftijdsgenoten van België, Portugal en Georgië. Alle duels van Jong Oranje worden afgewerkt om 18.00 uur en worden uitgezonden door de NOS op NPO 2. 

Selectie Jong Oranje

Jong Oranje trekt met een sterke selectie naar Georgië en Roemenië. Bekijk de selectie hieronder!

Feyenoord-doelman vertrekt