'Ziyech doorstaat wél medische keuring en vliegt binnenkort naar Turkije'

Hakim Ziyech is binnenkort speler van Galatasaray, dat meldt Rudy Galetti van de Italiaanse tak van Sky Sport donderdagavond. Wilfred Genee beweerde woensdag dat de transfer van de creatieveling naar Turkije niet door zal gaan, doordat hij naar verluid opnieuw niet door de medische keuring kwam. Volgens Galetti heeft Ziyech deze echter wel doorstaan en vliegt de speler snel naar Turkije om de transfer af te ronden.

De medische keuring van Ziyech werd de afgelopen dagen afgehandeld in Londen. Volgens Galetti zijn er geen problemen opgedoken bij de keuring. Daardoor kan Ziyech snel zijn transfer naar Galatasaray afronden. Welk bedrag Chelsea ontvangt voor de transfer van de Marokkaanse middenvelder, is nog onbekend.

Bij Chelsea belandde Ziyech op een zijspoor. Afgelopen seizoen speelde Ziyech achttien Premier League-duels, waarvan slechts zes als basisspeler. In januari leek de ex-Ajacied al te vertrekken naar Paris Saint-Germain, maar deze transfer ketste op het laatste moment af. Enkele maanden later, tijdens de huidige transferperiode, ketste ook een transfer naar Al-Nassr af. Toch lijkt het avontuur van Ziyech in Londen er definitief op te zitten, nadat de club bekend maakt dat de speler geen nummer krijgt. Nu lijkt de middenvelder dan toch zijn uitweg gevonden te hebben.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers