‘Voorzitter blokkeerde drie weken lang terugkeer Van Gaal bij Ajax’

Pier Eringa heeft volgens Mike Verweij een terugkeer van Louis van Gaal bij Ajax drie weken lang geblokkeerd. De voorzitter van de raad van commissarissen is geen fan van Van Gaal. Dit vertelt Verweij in de Kick-Off podcast van De Telegraaf.

Eerder deze week werd bekend dat Louis van Gaal de RvC zal gaan ondersteunen als adviseur. Eringa legde eerder zijn taken neer in de RvC van Ajax. Wat ik wel heel opvallend vond, is dat Eringa Van Gaal drie weken lang buiten de deur heeft gehouden", vertelt Verweij. "Eringa was geen voorstander van de komst van Van Gaal.” 

Louis van Gaal heeft volgens Verweij al drie gesprekken gevoerd met Alex Kroes, die in maart volgend jaar begint als algemeen directeur van Ajax. "Nu hij in functie is, wordt dat gecompliceerder. Toch zal het achter de schermen wel gebeuren. Er moeten besluiten genomen worden over de toekomst van Maurice Steijn en de aanstelling van een nieuwe technisch directeur. Het zou raar zijn als je dat gaat doen zonder de toekomstig algemeen directeur."