Robben geeft Oranje Vrouwen motiverende speech: "Dan kan je net zo goed binnenblijven"

In aanloop naar het WK vrouwenvoetbal in Australië en Nieuw-Zeeland heeft Arjen Robben de Oranje Leeuwinnen een motiverende speech gegeven. De oud-international deelde zijn ervaringen met belangrijke wedstrijden.

In zijn peptalk haalde Robben onder meer de verloren Champions League-finales van 2010 en 2012 aan. "Hoe reageer je op die druk, hoe ga je daarmee om? Ga je het negatief of positief belichten? Dat heb ik zelf heel mooi ervaren in de Champions League-finale (van 2013, red.). Op dat moment hadden we die tweemaal verloren. Als je dan weer verliest, word je een soort loser die alles verliest. Ik had maar één ding in mijn hoofd: wat er ook gebeurt, we gaan gewoon winnen. Dat is het belangrijkste", aldus de voormalig profvoetballer.

"Als je denkt dat je nooit meer een WK-finale gaat meemaken, dan zit je al fout. Als je al zover bent gekomen in het toernooi, weet je wat je kan. Ga dat doen. Dat tekent ook de besten en de sterksten. Op het moment dat het erop aankomt, doen ze wat ze goed kunnen. Als je met poep in je broek het veld opgaat, dan kan je net zo goed binnenblijven".

Nederland speelt op zondag 23 juli om 09.30 uur de eerste groepswedstrijd op het WK. In het Forsyth Barr Stadium in Nieuw-Zeeland is Portugal de tegenstander. De ploeg van bondscoach Andries Jonker is verder met de Verenigde Staten en Vietman ingedeeld.