Deze vijf transfervrije ex-Feyenoorders hebben weer een club

Zeker in de laatste jaren staat Feyenoord bekend als een talentenmachine waar spelers mooie transfers maken. Toch wacht niet voor iedere ex-Feyenoorder een reis naar topclubs. Sterker nog, diverse Feyenoorders waren tot voor kort transfervrij, maar hebben nu weer een club. Wij zetten er vijf op een rij.

Elvis Manu - FC Universitatea Cluj

Clubicoon Elvis Manu vertrok al in 2015 bij Feyenoord. Hij maakte daarna een voetbalreis door Europa, waarbij bekende clubs (Brighton en Wisla Krakau), minder bekende clubs (Botev Plovdiv, Akhisarspor) en Nederlandse tussenstops (Go Ahead Eagles en FC Groningen) elkaar afwisselden. Na zijn vertrek bij Botev Plovdiv zat de markante speler zonder club. Toch dacht de ondanks pas 30 jaar geworden Elvis Manu niet aan stoppen en dat doorzettingsvermogen werd beloond. Vandaag tekende hij een contract bij FC Cluj dat in de hoogste divisie in Roemenië speelt. 

Mitchell Te Vrede - Gol Gohar Sirjan FC

Ook deze speler zal bij menig Feyenoorder nog een belletje doen rinkelen. De aanvaller speelde van 2012 tot 2015 bij Feyenoord en vertrok daarna via Heerenveen naar het Oosten. In de zomer van 2018 kwam hij voor één seizoen terug naar NAC, waarna hij weer naar het Verre Oosten vertrok. Hier speelde hij als laatse voor Hatta Club uit de Verenigde Arabische Emiraten, maar daar mocht hij transfervrij vertrekken. Zijn voetbalreis leidde hem naar Gol Gohar Sirjan FC dat in de hoogste divisie van de Iraanse competitie speelt. Daar tekende hij op 23 september een contract tot de zomer van 2024.

Anwar El Ghazi - FSV Mainz 05

Hoewel de rechtsbuiten als volwassene alleen voor Ajax en PSV speelde heeft hij ook van 2006 tot en met zomer 2008 in de Feyenoord-jeugd gespeeld. Daarom krijgt hij toch een plekje op deze lijst. Na zijn vertrek bij PSV zat de speler enige tijd zonder club, maar inmiddels heeft hij een contract getekend bij FSV Mainz 05. Hij is minimaal tot de zomer van 2025 in de Duitse bundesliga te bewonderen.

Oussama Idrissi - CF Pachuca

In het seizoen 2022-2023 vierde Idrissi nog het kampioenschap met Feyenoord, maar daarna liep zijn huurcontract af en moest hij terug naar FC Sevilla. Daar wilde men in eerste instantie niet meewerken aan een nieuwe verhuur of verkoop, waarop Feyenoord doorschakelde. Verrassend genoeg werd het contract van Idrissi vlak daarna ontbonden, maar een terugkeer naar Feyenoord zat er niet meer in. Daarmee zat de aanvaller ineens zonder club tot hij half september met een beetje hulp van de vader van Santiago Giménez voor twee seizoenen onderdak vond bij FC Pachuca, dat op het hoogste niveau in Mexico uitkomt.

Jorrit Hendrix - Western Sydney

Van januari 2022 tot en met augustus 2022 werd Jorrit Hendrix door Feyenoord gehuurd van Spartak Moskou. Na het einde van zijn huurperiode mocht hij transfervrij vertrekken naar Fortuna Düsseldorf, maar ook daar was hij na het seizoen 2022/2023 niet langer welkom. Inmiddels is ook hij echter weer opgedoken binnen de lijnen, al is het aan de andere kant van de wereld. Hij tekende namelijk tot de zomer van 2024 bij Western Sydney dat uitkomt in de Australische eredivisie, de A-League.

Onze transfervrije selectie is dus aan wisselen toe.

Ook interessant